Jävla hockey..

..ska man kanske inte skriva då det är den roligaste sporten som finns, men vafan..

 

Så tog då finalserien slut igår.. HV71 vann med 3-2 i sudden (såklart) och totalt 4-2 i matcher.. En smått sanslös serie tog därmed slut.. Det har varit jävligt skoj att vara med om.. Se lågbudget-DIF stå upp så pass bra mot ”stora och rika” HV71.. Men tillslut avgjorde HV71 och som jag ser det beror det på främst två saker, erfarenhet och desperation..

 

DIF hade en lite bättre målvakt, tycker jag totalt sett, även om Stefan liv vart bättre och bättre för varje match.. HV71 en bättre backuppsättning, framför allt spelskickligare backar och bättre på att starta uppspel.. Anfallarna kan man väl säga va likvärdiga.. Flera säger nog att HV:s var bättre, men, ja, kanske förresten, problemet var väl för DIF att den så viktiga förstakedjan inte funkade jäättebra i finalserien.. Det sägs att Marcus Nilson hade problem med bihålorna, jag hoppas nästan det för han hade knappast sitt a-game i finalmatcherna.. Istället för DIF:s del vare ju många som klev upp offensivt.. Krüger, Josefsson, Tim Eriksson.. MÅNGA var riktigt bra..

 

Annars går det ju inte att att ignorera stämningen som varit i slutspelet och finalerna såklart.. Final 1 på Hovet var ju smått galet, värre än så trodde jag inte att det ens var möjligt.. Innan tredje perioden igår.. Asså HERREGUD vilket jävla ös det var!!! När Ottosson hängde 2-2.. Ujujuj.. I sudden studsade ju pucken minst sagt INTE Djurgårns väg.. Antes chans är ju fan inte klok.. Trots att det fortfarande är tungt kan man ju inte annat än skratta åt att man skjuter stolpe, å sedan ribba på returen!?!?!? Fan händer det ens!?!?!? Ja, uppenbarligen.. Sedan avgör jävla Teemu Laine dryga minuten senare.. Stolpe in.. Såklart.. I sudden, såklart.. 6 matcher, en uddamålsseger för DIF under ordinarie tid, 5 sudden-avgöranden där HV71 alltså vann 4.. Det snackas alltid om de jävla små marginalerna i hockey men, ja, det var små marginaler hahaha...

 

Störst var ändå vi efter matchen, jag säger vi, Djurgårdspubliken.. För stämningen/hyllningen till vårat lag efter matchen var så satans läcker.. Som sades på Radiosporten ”fan de hoppar och tjoar som att det var dem som hade vunnit guld”.. Jag var nedstämd men höll mig väl helt okej, innan ”Olé Olé Olaaa”-ramsan dundrade igång 1-2 minuter efter matchens slut.. Då brast det för mig och jag var tvungen att sätta mig ner ett tag.. Usch, det var jobbigt.. =/ ..efter ett tag kunde jag dock hoppa ner en stolsrad och stå med min hockeybrorsa, som än en gång varit ett nöje att följa DIF Hockey tillsammans med under säsongen, och då kändes det ganska snabbt mycket bättre igen..

 

Inför säsongen kändes det spännande med Hardy Nilsson tillbaka som coach.. Marcus Nilson skulle bli spännande att följa.. DIF Hockey siktade på slutspel, själv hoppades jag i vanlig ordning återigen att de skulle slippa kvalserien.. Allt efter serien gick så insåg man att nu var det något på gång.. Jag räknade poäng för att klara slutspelsplatsen när folk snackade om att ”missar de topp 4 nu är det en flopp”.. Men tillslut blev DIF 2:a och man trodde ju knappt att det var sant.. Det har varit flera härliga matcher under säsongen, och nu i slutspelet har det verkligen varit som ”ett extra steg”.. Match 3 i kvartsfinalserien borta mot Brynäs (seger 4-0).. Avgörande match 5 i samma serie (3-2 seger hemma på Globen).. De båda suddensegrarna på hemmaplan mot Linköping i främst match 2 (Hovet) men även match 4 (Globen).. Samt den sanslösa första finalen på Hovet förra torsdagen, seger 4-3 och den enda matchen som inte gick till sudden!!

 

TACK DIF HOCKEY FÖR ALLT!! Vilken fantastisk säsong det var.. Så jääävla bra.. Jag räknade ut att jag var på smått otroliga 38 matcher den här säsongen.. Samtliga 27 hemmamatcher, 2 bortamatcher i Södertälje med farbror Reidar och 9 slutspelsmatcher på Hovet/Globen.. Skulle oxå vilja tacka det som varit med på matcherna.. Ursäkta ni som bara varit med nån gång el. två men Ken, Jimmy, Daniella, Bojje m.fl,

 

..och Adde såklart.. Min hockeybrorsa som verkligen lever för DIF Hockey precis som jag och så gott som alltid är med, även om jag var på några fler matcher i år.. När man går på match utan honom känner man att det är något som fattas.. Det är därför det är så jääävla skönt att diskussionerna om vilket säsongskort vi ska köpa säsongen 2010/2011 sedan länge är inledda =)

 

Jaaa det har som sagt varit galet mycket hockey senaste tiden.. Och det är ju sorgligt nu att det är slut.. Inte bara att DIF torskar finalen, nu är ju fan säsongen slut.. Vafan, jaha liksom, va ska man göra nu hahaha.. Som tur var finns det NHL-slutspel att glo på och en kul grej igår/inatt var iaf att Pittsburgh gick vidare till kvartsfinal efter att ha vänt 0-3 till 4-3-seger i sudden borta mot Ottawa.. Det verkar som att de nu får möta Washington, huva, blir satans svårt men ja, ska ju liras om det iaf!! =)

 

Då jag knappt skrivit om nå sport hittills så fortsätter vid med lite baseball =D ..efter en närmast galet dålig inledning har nu Red Sox flaxat till lite och vunnit 4 av de 5 senaste matcherna.. Det ser fortfarande klart svajigt ut men segrarna kommer iaf i avgörande inning (period) eller förlängning.. Hoppas flytet fortsätter lite nu.. Ruggigt viktig serie mot Toronto nu mån-ons..

 

I skymundan av hockeygrabbarna fortsätter ju Allsvenskan i fotboll och DIF har nu en fläskig vecka med matcher måndag-torsdag-söndag.. Ska gå på två av dem, bl.a. AIK på söndag på Råsunda.. Avsparkstiden 12.30 är såklart totalt skandalös.. Man får ju fan sätta klockan en söndag för att gå på fotboll.. Jävla skit..

 

Tur då att det är middag/fest för kamrat Jimmy på fredag så man med hyfsat gott samvete kan ta det lugnt på lördag kväll.. Eller ja, får se hur det blir med det (skrattar)..

 

Hoppas familjen har en bra konsertkväll ikväll då farsan å syrran e på Melody Gardot och mamma och Björn hoppas jag minns att de skulle se Robban Broberg ikväll haha...

 

Fan, kanske träning på tisdag asså.. Får se, men kanske iaf.. Får se när/var/hur det blir firande av farsan som fyller år på onsdag.. En hyfsat späckad vecka väntar iaf igen.. Känns bra.. =)

 

Nya 1349 är myyycket trevlig..

 

25/5 kommer det ny platta med Hank III.. Längtar massa!!

 

NÄÄÄ nu ska jag se klart på Red Sox-Orioles (3-1 i bottom 6 inningen) på datorn och Detroit-Phoenix på tv:n.. Sköna söndag.. Härligt!!

 

DIF HOCKEY!! KRIGARNA!! HJÄLTARNA!! Världens bästa gäng!! Alltid oavsett!!


Uppdatering ang. gårdagens inlägg..

Jaha så klockan blev 10 och jag öppnade på jobbet..

Bänghjärnan kommer då in bara nån minut efter och vill be om ursäkt i lördags..

Två saker händer med mig då:

1. Det är skönt, han fattar att han gjort fel..
2. Han ska jävlar i mig inte ens få ett lillfinger att leka med..

Jag tittar på honom och säger ett enkelt "okej.."

Han verkar vilja ha nå mer och fortsätter att "jag brukar skoja med honom och det är onödigt att du ska lägga dig i som tredje part".. Jag säger ingeting.. han fortsätter "men som sagt ja ber om ursäkt i lördags".. jag tttar snabbt mot han igen och säger lika enkelt "okej.." sedan går både han och jag ut, jag för att veva ner markisen.. Han är inte nöjd, det märks.. En liten del av mig njuter av det här då han uppenbarligen förväntat sig att jag skulle säga nå likadant..

Han fortsätter då medan jag vevar ner markisen "Jag tycker du ska inte lägga dig i, men det är väl så man håller på om man är huligan.." Jag fortsätter veva ner markisen.. jag ger han inte en blick.. Han tittar åt mig för att få en slags reaktion.. När jag vevat klart går jag in utan att säga ett ord eller ge han en blick..

Jag ler för mig själv både inombords och "utvändigt" då jag hjälper en kund som kommit samtidigt som vi stod utanför..

Han är så jävla uppenbart inte nöjd och jag njuter av att ha övertaget.. Att han dessutom kommer direkt idag tyder på att han funderat på det här och säkert haft ångest.. Något jag njuter ännu mer av..

Kommer han igen och börjar snacka om att han "Bett om ursäkt" kommer jag bara säga "ja, jag sa okej"..

Jag tänker inte snacka med han mer.. Om någon tror att de kan hota mig med stryk om man ser mig på stan, vara otrevlig mot mina kompisar eller bete sig som den här jäveln gjort å sedan tro att allt blir bra för att man "Ber om ursäkt" har den människan fel..

Min kloka mamma sa att jag borde släppa det här nu.. Jag tror och hoppas ännu mer nu att mina tankar försvinner.. De plågade mig även natten till idag så jag är trött som ett jävls as..

Men jag hatar och föraktar den jäveln fortfarande.. Jag önskar honom totalt lidande och misär.. Han förtjänar ingen nåd från mig..

Precis som jag skrev igår, och de bilder jag har av honom i mitt huvud, jag hoppas han brinner upp..

Here we are again!

Det är slapparsöndag, skönt som fan..

 

Ruggigt bra kväll igår.. Chainsaw-grabbarna spelade SLAYER under namnet ”Whore Ensemble” på Ankaret.. Bra ös, som vanligt asbra spelat.. Grabbarna kan =) ..vart helt jävla slut efter giget.. Ös på spelningen, dålig sömn natten till igår, sprit och ja, jag blev fan helt slut hahaha.. Stack därifrån och åkte hem.. OVANLIGT NOG somna jag i soffan och gick å la mig vid 8 när jag vaknade till hahaha..

 

Störig jävla sits på jobbet annars efter en situation i fredags.. En alkis som bor i Västertorp var inne och verkade vilja prata med mig, eller ja, prata och prata, mer tjata om samma gamla skitsaker som vanligt, snubben sa därför åt min kompis Rolle som var där och pratade med mig att han borde gå hem.. Jag blundade för det först men efter att han sagt det tre gånger fick jag fan nog.. ”Seriöst, du får fan inte säga åt mina kunder att gå, de fattar du väl, isf är det du som ska gå..” Rolle är som sagt min kompis och det här tog jag illa vid mig av.. Alkisen vart då sur och frågade om ”han var min pappa”.. ”Nej han är min kompis samt betalande kund, de tär inte du och du säger inte sådär i vår affär..” ”Nä jag är inte din kompis å kommer aldrig bli” säger han då.. ”Nä det vill jag inte heller” säger jag då....irritationen märktes, det är inte första gången vi haft en liknande diskussionen då jag ärligt talat skiter i honom.: han är en alkoholiserad jävla nolla som inte betyder ett skit.. Snubben har varit inne å sagt samma saker säkert 300 gånger.. man försöker liksom bli av med han på nå vis men det är ett satans jävla malande..

 

Han vart arg och gick därifrån.. Rolle och jag konstaterande som så många gånger innan att ”Han är sjuk och fattar inte”.. Jag vet dock precis vad jag sa och sa tillslut att ”gör du på liknande sätt i vår affär kan jag ringa polisen och få bort dig härifrån, här bestämmer vi å gör du inte som vi säger så får du fan gå ut härifrån”..

 

En stund senare fortsätter det med att alkisen kommer tillbaka och säger att han skojade med Rolle bara att det inte var allvarligt.. jag svarar då mäkta irriterad och nonchalant att ”i den här affären bestämmer vi, du säger inte så här, vad ni pratar om på nå annat ställe är en annan sak men du pratar inte så här här inne..” Även Tobbe hänger på och säger ”Det är ju faktiskt så att vi bestämmer här inne..” Han har inte varit med vid första situationen men försvar mig ändå, helt rätt såklart.. han börjar sen slå handen i disken och säga att jag hotat honom.. Det hela har redan där blivit löjligt.. jag säger det ”jag har aldrig hotat dig, jag är helt ointresserad av att hota eller bli våldsam, jag vill bara att du sköter dig om du ska vara här inne..” han tjatar vidare om att jag inte kan bete mig sådär att inte vara ”som du är med dina kompisar å slåss på fotbollen”.. !?!?!?! Snubben har uppenbarligen nada aning om vem jag är eller vad jag sysslar med.. jag säger det säkert fem gånger ”jag HAR INTE HOTAT DIG; jag vill inte slåss eller nå sånt skit, förstår du inte det?”.. Men han vägrar lyssna och tillslut tror jag ja säger nåt om ”att stick för fan..”

Som många vet är jag en tänkare, jag tycker inte om sånt här.. Jag är inte direkt rädd för han men jag tycker bara att det är allmänt otrevligt.. Jag vet inte om det var därför jag bl.a. hade så svårt å somna i fredags men iaf..

 

Då jag öppnar på jobbet blåser det upp till smått otroliga proportioner.. DÅ en annan kund står för att betala kommer han in igen, till synes uppretad som en galen hund och säger, MEDAN den andra kunden står där, ”Så du hotar alltså folk?” jag svarar inte men antar vad det här kommer leda, tackar den andra kunden och försöker se till så att han går.. Jag tittar sen på han och undrar vad fan det är nu och påtalar igen ”nej jag HAR INTE hotat dig..” Han är nu halvt vansinnig och börjar yla om att jag är säker i Västertorp men ”ser jag dig på stan och är arg kommer jag sänka dig..” Jag säger då igen ”men asså, det är ju DU som hotar MIG nu, eller hur, jag säger ju flera gånger att jag vill INTE slåss eller nånting?” Han är som på speed, vill inte lyssna, tar återigen upp skiten med att jag håller på Djurgårn och kan slåss med mina kompisar.. Jag skakar på huvudet.. han börjar peka på mina BEN och kallar dem trumpinnar och undrar vad jag ska göra med dem.. Det hela är tragikomik på hög nivå.. Jag antar att han menar om jag ska kunna springa ifrån honom!?!? Jag säger igen ”ja du jag vill varken springa ifrån dig eller slåss, men du lyssnar ju inte..”

 

jag är egentligen inte rädd för snubben, men jag tycker sånt här e jävligt otrevligt.. obehagligt.. Och de värsta är att jag kan inte släppa skiten.: jag vet inte vad som kommer hända imorrn.. Jag skulle vilja att snubben lugnar ner sig men jag vägrar att be om ursäkt för att jag beter mig som vilken butiksanställd som helst skulle ha gjort..

 

Efter incidenten igår kom Rolle in.. jag förklarade vad som helst och spände ögonen i honom å frågade allvarligt ”nu måste du fan svara, sa jag nånting som kunde klassas som ett hot mot honom?” ”Nej, klart du inte gjorde, jag hörde ju allting..” säger Rolle.. Han är kanon.. Det känns bra att han var där första gången, han hörde allt, är klar i huvudet och vet precis vad som hände.. Även Tobbe som var med andra gången vet precis vad jag sa och vad jag framför allt INTE sa..

 

Jag hatar det här, det är skitstörigt, jag har svårt att se han komma å vilja prata nå mer men jag vet inte jag tycker bara det är jobbigt..

 

Men den snubben är död för mig nu.. jag kunde stå ut med han förut men, precis som jag kände för några månader sedan då en annan alkis/knarkare i Västertorp, Peter dog, att det borde varit den här andra.. Peter var ofta högljudd, lite bullrig, men SNÄLL, alltid snäll, och man kunde snacka med han och han brydde sig..

 

Världen är orättvis.. Bosse, som det här jävla aset heter, lever alltså som inte tillför världen ett jävla skit.. Peter som var en bra människa även om han tog både det och det andra dog.. Världen är orättvis..

 

Mitt liv skulle vara skönare och lyckligare om du försvann Bosse.. Jag hatar dig sen igår mer än pesten.: Du förtjänar inte att leva.. Du hotar mig för att jag gör mitt jobb.. Jag hoppas du dör en långsam plågsam död, fortast möjligt.. Helst hoppas jag att du brinner upp din jävla fitta!!

 

MEST av allt hatar jag honom för att jag inte kan släppa skiten ur min jävla skalle..

 

Ska vi avsluta nu i med allt negativt och skit.: HELL NO!!

För det pågår ju en SM-finalserie i hockey! OCH DIF ÄR MED!!! Jävligt skoj.. 2 matcher har spelats, 1-1 i matcher.. DIF vann första fighten med 4-3 på Hovet i torsdags, en fantastisk match och upplevelse med ett drag jag nog aldrig upplevt förut.. Var helt slut efter matchen haha..

 

Igår spelades match 2 i Jönköping.. Det kändes smått hopplöst inför matchen med Wesslau och Andreas Holmqvist skadade.. HV gjorde 2-0 på typ 6 minuter men efter den stormen lyckades DIF komma in mer i matchen.. Det blev 2-1 innan paus.. HV dundrade in 3-1 i andra och då undrade man ju hur det skulle gå, men Krüger mangla in 3-2 och inför tredje kändes det som att DIF var med i högsta grad.. Ante hängde sedan 3-3 i 3:e och det blev sudden, där DIF hade en jääättechans efter dryga minuten men missade.. HV fick sedan ett väldigt tryck och kunde tillslut avgöra efter Johan Davidssons mål.. Så 4-3 och 1-1 i matcher.. Tycker ändå det känns hoppfullt inför semi 3 på Globen imorrn.. DIF var med bra i matchen, kom tillbaka, Riddarn spelade bra efter en jobbig start och om nu inte Vesslan kan stå imorrn räknar jag med en bra match av Riddarn och då ska även lill-Holma vara med oxå.. Ser fram emot det oerhört såklart =)

 

Det finns dock ett stort tyvärr inför matchen imorrn då jag har biljett till Dark Funeral på Klubben som är samtidigt som hockeyn.. Jag hade ju knappast räknat med att DIF skulle spela final liksom haha.. Då hockeyn börjar först 21.30 å inte lär vara klar förrän tidigast 22 blir det ju svårt.. tar med plåten iaf sen får man se hur de går hockeyn, ska försöka luska mer om hålltider imorrn oxå.. Arrangören snackade om att D.F. Skulle börja vid 21.30, vilket låter väääldigt tidigt och optimistiskt tycker jag men, ska försöka luska lite mer imorrn.. Känns trist att skita i det om det blir så men jag har ju sett dem flera gånger och såg senast i somras i Tjeckien, men men, vill ju helst inte missa iaf =)

 

Undrar vilka som dömer matchen imorrn.. Domarnivån mellan torsdag/lördag är nog mera skilt än svart och vit.. Helt sanslöst.. Åsnorna Wolmer och Vinnerborg i torsdags var så brutalt pinsamt usla i sista perioden att de borde bli avstängda och fan inte få döma nå mer den här säsongen.. Frustrationen var enorm.. DIF-spelare fick armbåge i ansiktet, hakades ibland i flera sekunder och för att inte låta alltför färgad så såg jag en DIF-spelare göra hela slutspelets mest solklara hakning då en HV-spelare gick omkull, asså, det var en så solklar utvisning så jag trodde inte att det var sant att de släppte den.. De måste ha sett den, så de kan inte skylla på de, det kan vara en högre nivå i slutspel, visst, men det här va fan sanslöst..

 

Skillnaden var då istället enorm då Thomas Andersson och Patrik Sjöberg dömde igår.. Åsnorna i torsdagens match dömde vad jag minns 8 st. 2-minutare på hela matchen.. Jag tror att firma Andersson/Sjöberg dömde 7 st 2-minutare bara i första perioden.: I matchen hade DIF totalt 10 st. 2-minutare.. Nivån i Jönköping var alltså klart lägre och var på sätt och vis bättre även om de kunde släppt en del, och även tagit några de släppte.. Det blev frustrerande som DIF-supporter när det tog 4 st raka utvisningar på DIF-spelare i 3:e perioden då det kunde varit iaf nån HV-utvisning i mellan.. Tillslut fick DIF med sig en då Mackan Nilson vart övertydligt neddragen och domarna inte kunde ”stå emot längre”.. Så kändes det iaf..

 

Det snackas så jääävla mycket om att vi har bra domarstandard i Sverige.. Men herregud, öppna ögonen, det ÄR JU INTE SÅ!?!?!?!? Prata med vilken jävla supporter som helst till olika lag så kommer ni få höra samma sak överlag.. Min SSK-kompis Reidar säger nästan än oftare att dem inte är kloka.. Det absolut sämsta är ju den s.k. jämna nivån, något som inte verkar finnas.. Det är ju så jävla tydligt att domare ”tycker olika”..

 

Sen kan man ju även fundera på det här med fyra-domarsystem.. HAR det blivit nå bättre? Eh, näää.. Det skulle ju vara så jääävla bra med ”4 ögon istället för 2”.. Sas det.. 2 åsnor är sämre än en, tänker jag som oftast.. Men hur en sån jävla sopdomare som Wolmer Edqvist får döma slutspel, att han ens får döma Elitserien är en gåta.. Snubben som stod för årets sämsta domarinsats då DIF mötte Luleå hemma i grundserien glömmer jag aldrig.. Han dömde, som redan skrivits, med ”kompanjon” Vinnerborg i torsdags och, ja, som sagt, det gick ju som det gick..

 

Blir väldigt långt det här.. hoppas nån är kvar..

 

NU drar väl dem då det blir baseball.. Boston Red Sox är just nu som ett sjunkande skepp.. Efter kanonmatchen mot Yankees i premiärvinsten så har det gått riktigt dåligt, nån enstaka vinst här och där men laget är smått otroliga 4-8 efter 12 matcher.. Såklart oacceptabelt.. Min farhåga om att det satsats ”för mycket” på defence och att offence skulle få lida av det verkar mer sant än vad jag hoppades på.. Pitching-snubbarna funkar inge vidare heller.. Power-pitcharna Josh Beckett och nyförvärvet John Lackey har börjat klart bra men övriga starters har varit tveksamma och ”extra-kastarna” är väldigt upp och ner.. Efter dags 3:e torsk på 3 matcher mot Tampa på hemmaplan hoppas jag på vinst imorrn i match 4, som börjar redan kl. fem svensk tid, lär kunna spana lite på jobbet innan jag drar på hockeyn.. Kom igen nu Lackey och resten av BOSOX!!!

 

Spännande vecka som inleds nu.. Hockeyfinal på Globen och Dark Funeral imorrn dåra.. På tisdag ere DIF-Åtvidaberg, fotboll alltså, på Stadion.. Onsdag och torsdag är det final 4 och 5 i Jönköping, lär se nån eller ev. båda matcherna hos mamma med analytiker-styvfarsan *hehe*Lite ledsen för hans skull att han missade plåtar till final 6 p.g.a. ett försvunnet medlemskort.. Well, han får se på TV och dricka whiskey så blir han nog glad haha =D

 

Näää, ska nog avsluta detta galet långa inlägg nu..

Om någon blir orolig för min skull så NEJ, jag känner mig inte rädd eller hotad, jag störs som sagt av att jag måste tänka på skiten.. =/

Godnatt och go DIF gooo!!!


SÖNDAG IGEN!!


The ultimate ”Måste blogga”-day..

 

Kul kul.. Eh..

 

AIK upp i Elitserien i hockey.. Grattis Daniel och andra AIK:are man känner som läser (typ ingen).. Men iaf.. Själv är man väl inte direkt superförtjust men men.. Jag tror, som jag sagt till många, att huliganismen i Sthlm kommer eskalera ännu mer nu.. Undrar framför allt hur derbyna på Globen egentligen kommer se ut.. Bara hoppas att vakter och poliser lär sig hantera kris-situationer för det är ju inte direkt högodds på att det kommer smälla här och där..

 

Men ja det sportsliga då.. AIK går upp med Södertällje.. SSK var ju klara förra omgången och var väl egentligen det redan efter full pott efter de 5 första matcherna.. En stark start som räckte även om de ”somnade till” lite sen.. AIK lyckades dock komma tillbaka efter tunga förluster mot SSK, Rögle och Leksand.. Man ska väl egentligen inte ta ifrån AIK nånting, och det vill jag inte göra, men det är för jävla dåligt av Rögle och Leksand att inte kunna ta tillvara på de lägena de hade.. Fyfan så uselt.. MEN MEN, AIK pallade för trycket i dagens mycket spännande match hemma mot Växjö då man trummade på men Växjös keeper Victor Fasth var hur bra som helst.. AIK gjorde tillslut 1-0 efter nästan 15 min och sedan 2-0 i öppen kasse med dryga minuten kvar.. Blir ju intressant att se nu hur det kommer gå för Gnaget.. Deras dåliga ekonomi gynnas ju såkalrt av det här och det f.o.m. Nästa säsongs ”extrabidrag” på 25 millar per lag som svenska Hockeyligan betalar ut till Elitserie-lagen kommer ju för AIK:s del mer än lägligt!!

 

För egen del är denna säsongen ännu mera som en saga då DIF Hockey nu gått ända fram till finalen där HV71 väntar.. 1:an mot 2:an i serien.. Häftigt.. HV71 får väl vara liten favorit men de flesta tror på en jämn serie.. För mig känns det som att om DIF ska ha en chans MÅSTE MÅSTE MÅÅÅSTEEE match 1 på Hovet på torsdag vinnas!!! Gör dem da, ja, då kan man kanske hoppas.. Men, torsk på torsdag för att sedan behöva vinna minst 2 bortamatcher, det blir oerhört jobbigt.. Men man hoppas ju.. Jösses vad jag hoppas..

 

Vilket slutspel det har varit.. Folk överallt, till och från helt sanslös stämning.. Sudden-segrar som gett galna segervrål och extaskänslor.. Wesslau som lirar i nå slags trans HELA tiden!!! Utsålda Globar.. Hej och hå.. Hockey är härligt!!

 

DIF Fotboll är just nu lite i skymundan av hockeylaget, uppenbarligen, men lirar imorrn hemmamatch mot Trelleborg på Stadion.. Vågar hoppas LIIIIITE på årets första seger.. Vore roligt =)

 

MUSE – Uprising *vilken låt!!!!

LEONARD COHEN – First We Take Manhattan *vilken låt, oxå!!!!

 

Rödstrumporna har varit lite upp och ner hittills.. Vann ju premiärmatchen för en vecka sedan, förlorade sedan de två följande matcherna mot Yankees, torskade match 1 på bortaplan mot Kansas men vann sedan match 2 och 3 där så är 3-3 efter 6 matcher.. Ser jävligt upp och ner ut tycker jag.. Big Papi har samma problem i början i år som förra året.. Hoppas han kommer igång snart.. Jacoby Ellsbury krockade med Adrian Beltre och tog sig för vänstra bröstet, hoppas det inte är nå allvarligt..

 

Läcker match i NHL nyss, en avgörande match om vilket av lagen Philadelphia (hemma) och N.Y. Rangers som skulle gå till slutspelet.. Henrik Lundqvist var galet bra i Rangers-kassen!! Matchen avgjordes, tyvärr kan tyckas, på straffar och Philadelphia gick segrande ur striden och får spela slutspel. Där får de möta Washington i första rundan å lär åka med dunder och brak.. Har inte sett Penguins sååå mycket i år men har tänkt kolla lite mera nu i slutspelet.. Om jag inte sett fel blev de 4:a i Eastern Conference och får möta :an Ottawa i åttondelen.. Det är bara hoppas att de spöar Alfie och co.. Tror dock inte ett dugg på repris av förra säsongens Stanley Cup-seger.. Vilka som vinner? Ska kolla igenom åttondelarna när det är klart vilka som möts, återkommer om det nästa söndag =)

 

Kass kväll på Ankaret igår, borde aldrig gått dit med facit i hand men men.. Blir säkert typ en miljard procent bättre nu på lördag då WHORE ENSEMBLE lirar.. Chainsaw-grabbarna levererar ju alltid!! hade tänkt att bara vara hemma och ta det lugnt, men, ja, nu blir det uppenbarligen inte så hahaha =D

 

Dags å sova snart nu da.. ja, brukar ju låta så iaf, får se hur det blir med den saken haha..

 

KÖR en vecka till då!! Freak checks out!!!


Men..

..DEM VÄNDER!!!

Efter en mycket trevlig och spännande premiärmatch så vinner Red Sox med 9-7.. Förra inlägget publicerades när det stod 1-5.. Då blev det 5-5.. Sedan 5-7, upp till 7-7 och tillslut 9-7 innan Papelbon stängde matchen i 9:e inning:en!

HÄRLIGT!!!

Godnatt.. ..god morgon, eller vafan ni vill!!!

HAIL RED SOX NATION!!

Fantastisk påsk!!!

Se där, jag håller på vad jag lovar, att uppdatera varje söndag, OKEJ nu ere måndag enligt klockan man vafan, SÖNDAG NATT å jag är ju uppe så jag kan ju lika gärna skriva lite!!!

 

VARFÖR börjar jag blogga då 02:20.. JO, för att det är äntligen baseball time.. Sånär som på 8 dagar var det ett halvår sen som man satt halvt vansinnig då LA Angels slog ut mitt gäng, Boston Red Sox, på Bostons hemmaplan.. En ledning i matchen som såg klar ut och fortsatt hopp i slutspelet var på gång men istället så sumpade closern Papelbon det och vips var det 6-7, vinst för Angels, 0-3 i matcher för Red Sox och slutspelat.. En närmast chock.. Inte att Angels vann men sättet som det gick till på.. De hade dominerat match 1 och 2 klart på hemmaplan och Red Sox offence kunde inte producera.. Nu i 2 raka hemmamatcher skulle Red Sox försöka tvinga fram en match 5, men så blev det inte..

 

Redan innan dess var det klart.. Opening day 2010.. 4:e april, Sunday Night Baseball 8:05 P.M. E.T. (d.v.s. 02:05 i Sverige).. Boston Red Sox – New York Yankees på Fenway Park i Boston.. En hetare förstamatch kunde man knappt tänka sig..

 

Som flera av er vet är jag numera en baseball-dåre utan dess like.. Jag ser det nästan varje dag och väljer bl.a. hellre baseball än fotboll i många fall.. Såklart inte när DIF spelar men, ja, annars så.. Hockey är fortfarande det största för mig men ser ofta hellre baseball och, när det är den säsongen, amerikansk fotboll före ”vanlig” fotboll..

 

Boston Red Sox har funnits för mig länge, mycket genom tv och myten.. Det vart mitt gäng efter World Series-vinsten 2007.. Höll inte på dem då, men, visst följde jag dem i finalen mot Colorado Rockies.. Sedan säsongen 2008 och kanske ännu hellre 2009 har jag ständig koll på dem.. Det har blivit en passion för mig som för övriga lag man har.. inte som Djurgården, kanske, men på samma sätt som New Orleans Saints (NFL), Pittsburgh Penguins (NHL) och Arsenal.. Även om i just fallet Arsenal jag nu ser färre matcher än nånsin, likaså med Barca och Juve som jag såg nästan jämnt förut.. Det är helt enkelt inte lika skoj längre..

 

Med favvogäng följer ju även raka motsatsen.. AIK, Hammarby, Manchester United, Real Madrid, Ottawa Senators (Jävla Alfredsson!!) har på senare tid fått stort äckligt sällskap av de jävla New York Yankees.. För tillfället Nordamerikas bästa baseball-lag då de vann World Series 2009 är oxå det värsta.. Det vidriga gäng som tillsammans med ett annat skitgäng, Tampa Bay Rays, slåss med Boston om EN plats i slutspelet.. En plats som ofta blir två då wild card-laget ofta kommer från just AL East, division där de tre nämnda spelar..

 

Red Sox har inför säsongen 2010 satsat mycket på ”försvar”.. låter märkligt för nån som inte förstår baseball men som såklart handlar om att ha bra pitchers (kastare) och på ytterplan kunna ta ”lyra”, bränna nån genom snabba kast, fånga studsande bollar o.s.v. Man har släppt Jason Bay till N.Y. Mets, är itne helt förtjust i det då han var en av de bättre slagmännen de 1,5 år han spelade i Red Sox-tröjan.. De har ist värvat en en stjärn-pitcher, John Lackey från L.A. Angels, och tre bra defensiva ”ytterspelare”.. Red Sox ska bli ett mera försvarsstarkt lag och det är ju kanske bra men jag undrar hur mycket laget kommer lida offensivt.. Det känns lite ”sådär” inför denna säsongen, Red Sox kommer såklart vara med där uppe men med Yankees som huvudmoståndare och ett starkt Tampa Bay Rays så komemr det bli ett tufft år, ett spännande år.. Låter kanske lite fläng å skriva allt sånt här då matchen som just nu håller på (Yankees leder 2-0) är match 1 av 162, men, ja, den här första 3-matchserien mot Yankees känns viktig!!!

 

Massa jävla störningar på ESPN America senaste dagarna, gillar inte, funderade på om de var nåt med mottagningen men ALLA andra kanaler funkar ju bra, men men, hoppas det inte är lika illa på Telia-boxen sen!

 

2010 års påsk är snart över, det har varit kalasbra.. Väldigt trevlig middag hos morsan i torsdags.. Linköping-DIF 1-3.. Sedan trevlig dag hos farmor i fredags med massa go mat.. Lugn kväll hemma sedan.. Dessutom storslagen dag igår med besök på Fönstret, DIF-Linköping 3-2 efter sudden, och sedan asbra kväll på Pub Anchor på kvällen med Puff, Monki HATT Business, Piffy, Jones å allt vare va.. Ozzy The Coverband var ruskigt bra..

 

Hade nya jeans, tydligen livsfarligt, haha, ryggen blev helt skev, men men.. Så kan det gå, går snart över =)

 

Inhandlat lite musik oxå.. Magnus lindberg/Basse Wickman, Leonard Cohen, Disavowed och Gorgasm.. Som vanligt en sjuhelvetes blandning haha..

 

Påsken blev lite av en saga för DIF Hockey.. 2-0 i matcher mot Linköping.. Det ser bra ut.. Nästan för bra haha.. Matchen i Linköping i torsdags var mycket MYCKET bra från DIF:s sida.. i 3:e perioden kändes det som att det aldrig blev farligt.. Visst var det nerv men DIF hade kontroll på det.. Matchen igår på Hovet var en annan sak.. Bra start av DIF men kunde inte göra något av det övertaget, istället kom Linköping in i matchen med 0-1 i PP efter en, ja, va vare, dryg kvart tror jag.. I andra fortsatte det, 0-2 och ett ribbskott från 0-3.. Inför tredje kändes det inte sådär jääättebra.. men ett snabbt 1-2-mål av Mackan Nilson i PP, publiken vaknade, det blev ett jävla tryck.. Drag.. Lite press.. Gamle Falken kunde kvittera till 2-2 och det kändes efter det med några minuter kvar som att det spelades hyperförsiktigt från båda lagen och att det blev sudden var ingen högoddsare.. Stark vändning tyckte vi då.. Sudden blev sedan en pärs, DIF började bäst, hade lite övertag, en jättechans att göra mål direkt efter dryga halvminuten, men miss.. Efter ett tag tog LHC över, hade pucken fan HELA tiden kändes det som, DIF kunde inte få ur pucken ur zon.. I några minuter var ja säker på att kassen skulle komma när som helst i Linköpings-favör.. men övertaget svängde igen, DIF tog ltie kommando, var nära några gånger men fortsatt storspel av Norrena i Linköpings mål, han var fantastisk igår!!!

 

Tiden gick.. Inga mål.. Nu skulle det bara spelas av för att det skulle bli en femte perioden.. Klockan står på 19.20.. DIF ska bara hålla i pucken i egen zon, Mackan Nilson får pucken.. När man tittar över plan ser det väldigt konstigt ut, Jimmie Ölvestad är helt jävla fri nära mittlinjen.. Jag hör mig själv skrika ”PASSA PASSA FÖR FAAAAN!!!” .. Mackan hafsar iväg pucken, känns det som, en studspuck.. Jag hinner tänka ”Han får aldrig ner den, det kommer bli icing, fan..”.. men Jimmie lyckas.. Han får ner den, får kontroll, han är fri.. Han är fri!! Man ser han svänga in vänster mot mål.. EN liten fint.. Avslut.. och.. reaktionen..

 

http://www.youtube.com/watch?v=K5D9OU9nvdY&NR=1

 

Helt fantastiskt såklart.. Sudden är verkligen himmel eller helvete.. TORSKA i sudden är seriöst bland det värsta som finns, ALLTING bara dör känns det som.. Eller så blir det som igår.. En närmast orgasmliknande känsla av glädje och explosionsartad extas då man skriker ut sin glädje, hoppar, välter, ramlar å bara totalälskar.. Just denna match hade jag på en gammal lins på vänsteröga så jag minns av att jag hamnar halvsittande och ser bara ett enda ”blurr” då det vart suddigt på det ögat hela tiden.. En mycket trött Ken var plötsligt väldigt glad, å Adde ska vi inte ens tala om.. Hockeybrorsan var såklart helt galen.. Vi fortsatte det jublet hela kvällen/halva natten sen.. Spontana Djurgårdskramar skedde på krogen och vi behövde bara titta på varann å skina upp så visste vi vad den andra tänkte..

 

Imorrn kommer han hit för att se match 3 i serien, då i Linköping, matchen börjar 18.30.. Att säga att det blir spännande är ett understatement!!! Match 4 sedan på onsdag i Globen, en ev. (och ärligt talat högst trolig) match 5 spelas redan på torsdag isf, i Globen.. Hockeyslutspelet är alltid skitroligt, men i år är det hittills VERKLIGEN speciellt.. Hoppas att det fortsätter länge länge för DIF Hockeys del!!

 

Hmm, baseballen går inge vidare asså.. I 4:e inning:en ”top” (Yankees slår) leder Yankees med 5-1 och Red Sox pitcher Josh Beckett ser fan, sådär ut.. Ser jääävligt tufft ut just nu, men men.. Just 5-1-poängen är ett jävla hån då Yankees-killen ”Stole home”.. D.v.s. sprang från tredje bas in i ”mål” utan att bli bränd, något som fan inte FÅR hända.. Boston-spelaren Jacoby Ellsbury gjorde samma sak mot Yankees förra året, jag var LITE nöjdare då..

 

Hur det nu än går så är det jävligt kul att säsongen äntligen är igång.. Har längtat som satan =D

 

Ha en bra vecka nu allihop!!

NP: CHAINSAW – Die By The Saw


RSS 2.0