En sida av ljus i mörkret..

..man har ju ingen aning.. Egentligen men.. Jag har lite svårt att se folk.. När de är ledsna.. jag vill egentligen kunna slå bort det men.. Jag önskar jag kunde låta bli men..

 

Egentligen hatar jag för att jag berörs av sånt.. När lillasyster hörde av sig när Jackson dog å grät i luren var det.. jobbigt.. Asså.. OERHÖRT jobbigt.. Samtidigt vart jag nästintill förbannad för att hon ringde mig och jag fick höra sånt.. Det är ett av de starkare minnena jag har av henne.. Samt hennes tårar på mormors begravning.. En hjärtskärande stund..

 

Samtidigt kan jag ju närmast ”använda mig” av en slags självplågan.. inte fysisk men.. Det är ingen hemlighet det finns bra musik som jag nästan blir ledsen av.. Att lyssna på den fantastiska Warning-skivan är.. Jobbigt.. Samtidigt är det asbra.. HIM likaså, ibland..

 

När jag lyssnar på ”Förgiftat Blod” med Eldkvarn känns det oxå.. Överjävlig låt.. Början är dock på något sätt mördande.. usch det är så fint så man.. ja..

 

Hur hjärnan fungerar.. Hmm..

 

Jag sitter en fredag kväll i London på restaurang med familj och bästa kompis.. jag och bästa kompis har druckit ett par timmar och är väl, ja, berusade.. Inte asfull.. Inte odräglig eller liknande.. men.. Jag blir alldeles.. tyst efter ett tag.. Jag kan inte släppa tanken på den ensamma mannen i hörnet som sitter med sitt vin och sin pasta.. Hans blick är, levande men ändå sorgsen.. Det ser iaf så ut.. För mig.. Jag har ju egentligen inte en jävla aning om han har familj/fru/sambo/pojkvän/samliv.. Han kanske bara är ute och äter en bit själv medan någon i hans närhet jobbar över, är på musikal eller.. Helt enkelt gör något annat.. Men under de svarta glasögonen ser jag bara en ensam ledsam blick ut i salen och den är fruktansvärd.. Iaf för mig..

 

Känslorna kommer när man är påverkad sägs det.. Visst.. kan det vara så..

 

Men på söndag kväll efter NFL-matchen på Wembley är jag ändå nykter.. Eller okej inte helt men inte i närheten av fredagskvällen..

 

Samma gäng, familjen jag och Jonas sitter på ett steakhouse.. Vi är alla rätt trötta, Jonas är nog något piggare än vi andra.. Servitrisen är.. inte glad.. Man hur ju ingen aning om hon är sur, ledsen, eller vad de är men.. Hon är.. Inte glad. Iaf.. Mamma och lillasyster störs av detta.. Det är betydligt mer restaurangbesökare än undertecknad och har betydligt högra krav på service och hövlighet än vad jag har..

 

Mitt i denna lite laddade stämning som blir tittar jag mot henne ibland och.. Jag kan inte sluta tänka på vad som är fel.. Det finns ju.. Hur många aspekter som helst.. Dålig lön.. Ont i kroppen.. Slut med killen.. Taskig tjejkompis.. Men hon är.. Inte glad.. När jag frågar vad ”jacket potatoes” är får man ett kort och SKITSNABBT svar att ”det är bakad potatis men vi har det inte iaf”.. ooookej..

 

Så jag har svårt att få det ur huvudet.. man sitter och äter.. Det är gott..Det är bra.. Jag slås för övrigt dock av känslan av viss besvikelse och skuldkänslor för snälla mamma som betalar att det inte alls är så bra som när mamma gör kött hemma.. Ett underbetyg till restaurangen? Ett överbetyg till mamma? Högst troligt både och..

 

Men som sagt.. jag har svårt att få det ur huvudet.. Ser hur hon är likadan mot övriga gäster och det blir som ett ok..

 

Men så händer det.. Som i Triss-reklamen.. Jag sitter och följer hennes rörelser och hon kommer till kassan.. Hon slår in något på kassa-apparaten.. Hon börjar prata lite snabbt med hennes arbetskollega.. Plötsligt så.. brister hon ut i skratt och ett leende.. Som en slags plötslig extas är hon jätteglad och jag känner hur jag uppryms av hennes glädje och skiner upp själv i ett leende och för en sekund glömmer jag allt annat..


NU drar jag snart...

...till London med Bojje och familjen..

Det blir såklart bra som fan.. Tyvärr är jag rätt förkyld och mår långtifrån på topp MEN det är bara att köra..

DIF torskade en dålig match hemma mot Södertälje ikväll.. INGE vidare men men.. Så går det när man inte går in med samma inställning som mot topplagen.. Synd.. Det är matcherna mot de här lagen som SKA vinnas...

Nu ska jag packa klart duscha å gå å sova.. klockan ringer tiiiidiiiiiigt imorrn..

See you fuckers!

Tänk om hockey alltid..

..kunde vara som igår.. DET vore skoj det.. För vilken match det var.. DIF och HV71 bjöd på galet tempo, chanser åt båda hållen, bra målvaktsspel, det smälldes på både här och där.. Dessutom en halvt galen domare som trissade upp stämningen ännu mer, han kunde man iofs klarat sig undan men ja, man vart ju mer taggad om man säger så!

 

Då slutsignalen ljöd stod det 3-2 på tavlan till Djurgården, inte helt rättvist då överlag HV71 var bättre laget men vilken kämpamatch och rolig tillställning det var.. Självklart underlättade det med seger men det hade varit säsongens roligaste match hittills oavsett resultat.. SKOJ! Imorrn väntar Södertälje hemma på Hovet, en match som ska vinnas men, ja, det är dem självklara matcherna som jag ofta tycker DIF har svårast för.. Speciellt efter den riktiga tokköraren igår.. Vi får se.. Känns spontant som att det kan gå hur som helst!

 

Börjar tagga upp rejält inför Londonresan nu.. Blir roligt.. Lite smolk i bägaren såhär inför fredag är dock att jag blivit ganska förkyld å mår inte alls på topp men har tagit det ganska lugnt och hoppas det lägger sig lite till fredagen..

 

Näääe de står still i skallen kommer inte på nå mer å skriva ikväll.. Liten update imorrn kväll efter matchen å inför resan..

 

Until then, enjoy the dark days..


SE HIT!!

Den kaxiga gnagarjäveln har peakat att jag bara bloggar när det går bra på DIF.. SÅ, det är väl bäst att man nu när DIF ligger helt jävla sist skriver litegrann och bevisar motsatsen.. hehe ;)


Har inte haft någon större lust att skriva.. Har det egentligen inte nu heller...


DIF Fotboll ligger alltså sist och de är inte alls bra och lär med sisådär 98% säkerhet åka ut och det är dem värda och DIF får börja om i superettan och det ska bli spännande att följa utvecklingen av hur det ska gå för föreningen med ett möjligt övertagande av Tommy Jacobsson som ordförande i föreningen.. Det vore bra.. Få in ”Putte” Carlsson igen vore oxå bra..


I hockeyn har det för DIF gått lite upp och ner.. De började ju ganska bra men sen vart det tre raka torsk och riktigt jävla bottennapp mot Rögle i torsdags följdes dock upp av seger borta mot Timrå igår.. trevligt.. Nu får vi se inför kommande vecka vad som sker.. Först ut, HV71 hemma på tisdag!


Entombed skötte sig utmärkt på Fryshuset igår som väntat.. Amon Amarth var inte dåligt men ruskigt trist tyckte jag så jag stack efter 4 låtar.. Jävlar va skönt det var att komma hem!


”Brännbollsslutspelet” går vidare utan Boston Red Sox som åkte ut i 3 raka i ”kvarten”.. Kändes ju skit men jag har hämtat mig å ser fram emot 2010 =) Trots mitt lags frånvaro har det varit några trevliga matcher.. Såsom den svettiga holmgången inatt då Yankees tog 2:a raka segern mot Angels i 13:e perioden *4:e övertid* hahaha...


Dying Fetus nya piskar nå oerhört!!!


Första intrycket av att höra Bob Dylan sjunga julsånger var stor humor.. Tror dock den är bra men väntar till december med att poppa mer!!


Galen skivhöst nu.. Upcoming highlights: Slayer, Tom Waits, Tori Amos, Dark Funeral, Neil Young och några fler jag säkert glömt bort nu..


New Orleans Saints går som tåget i NFL.. 5 matcher, 5 segrar.. Otroligt! Skitskoj!!!


På fredag åker jag till London med family och Bojje.. blir ös.. Partaj.. NFL-match på Wembley.. KANSKE vanlig fotboll oxå på lördagen?? BULMERS!! STRONGBOW!! Haha =D


Asså herregud det här inlägget vart ju skittråkigt men nu har jag iaf uppdaterat å ska försöka skärpa mig å blogga MINST två gånger per vecka promise!


Freak is out.. under and in..


RSS 2.0