De är många som försökt förstöra den...

...NYPD Blue.. Eller "På Spaning i New York" som den hette i Sverige.. Den började som en stor serie i TV4.. jag tror jag kom in nånstans och började följa den jämnt typ säsong 4-5 eller nåt.. Jimmy Smits va kvar som polisen "Bobby".. David Caruso *numera känd som Horatio i CSI Miami* fick jag aldrig se i programmet då jag var för sen.. De tre sista säsongerna dök även lite förvånande Mark Paul Gosselaar upp som en huvudperson i serien, flera i min ålder minns honom som Zack i Saved By The Bell/"Pang i plugget" en komediserie som oxå den var bra som ahndlade om livet på en high school i USA.. nu var han plötsligt mordutredare och spelade en mycket allvarlig och skitbra roll i en av mina favvoserier..


MEN, jag har alltid älskat den serien p.g.a. Dennis Franz, eller SIPOWICZ, kung Sipowicz, en av de allra bästa skådespelarprestationer jag sett.. Man måste imponeras av denna människas fantastiska förmåga att vara svinbra varenda JÄVLA GÅNG! Folk som är bra på film, fine, 2 timmar, MEN, Dennis Franz var ta mig fan lysande som Sipowicz i alla avsnitt jag såg.. Jag har aldrig sett honom i en annan roll vad jag minns, och jag har svårt att tänka mig se honom göra nåt annat heller..


TV4 sände länge programmet, jag har minnen bara några år tillbaka då det ofta gick nån gång mellan 22 och 24 fredagskvällar och jag såg det alltid de sista jag gjorde innan jag la mig då jag ofta, som nu, skulle upp å jobba på lördagen.. När den överjävligt bra intromusiken DUNDRADE igång då visste jag att det var "fredag sent" och dags för kalasprogram innan det var dags att sova..


I serien har det alltid funnits intriger, spänning, glädje och sorg men det har aldrig blivit såpa, pretentiöst eller konstlat utan gett en, som det verkar, ganska bra bild av polisers och mordutredares liv i New York..


Efter säsong 10 släppte TV4 oförklarligt/OFÖRLÅTLIGT serien och bara sa att "nä vi visar inte de sista två säsongerna".. Ett hårt slag.. Nu tog istället TV6 över som misshandlade den totalt genom att vid 1-tiden PÅ NATTEN köra den 4-5 gånger i veckan.. Med min snälla pappa som hjälp bandade han det varje natt och jag kunde smärtfritt se hela säsong 11 och jag bara väntade på att de skulle sända sista säsongen.. å plötsligt en dag såg jag det.. TJUGO I TRE på natten visade avsnitt 4 av 20, säsong 12.. jag hade missat att det börjat, VAFAN de e klart vem fan tittar på vad TV6 sänder 02:40?!?!?!


Det gick då upp för mig att jag skulle missa att se säsong 12 och fick istället vänta på att de skulle släppa boxen.. Vilket inte lär ske på ett BRA tag då ja, jag vet inte, va e dem på nu släppt, 4 kanske??


DÅ av bara en slump pratade jag å Tobbe om det.. "Men Macke vafan hela säsongen finns ju att tanka ju".. jag tror mina ögon blev stora som småbarn på julafton... Jag gjorde det snabbt som fan hemma och f.o.m. torsdag kväll har jag suttit å tittat å tittat.. 5 avsnitt i torsdags.. 6 avsnitt i fredags.. Sen va planen att se klart det lördag-söndag men det blev utgång på lördagen så det blev istället 6 avsnitt igår och idag skulle jag se de sista tre..


Det var nästan pirrigt, man väntade på att se hur det skulle gå, vad som skulle hända och hur det skulle sluta.. Och när jag måndag 25/5-2009 kl 23.57 såg de sista sekunderna av NYPD Blues sista säsong och avsnitt var det både underbart, sorgligt och fantastiskt..


Jag tänker inte skriva vad som hände men jag kan knappast tänka mig ett bättre slut som var lyckligt utan att vara "Hollywood"..


TACK för det ni gav mig under flera år av mitt liv.. Och framförallt de här sista 4 dagarna..


Jag kunde skrivit den här första bloggen på flera dagar om DIF Fotboll, Elitloppet, att jag träffade Jenny idag för första gången på flera år, Expressens håglösa journalistik idag m.m m.m..


Men inte idag, för idag så tänker jag bara på slutscenen i NYPD Blue med Sipowicz bakom ett skrivbord..


*Jävlar va fint det var..*


Det var ett tag sen man skrev..

..så nu jävlar ere dags för uppdatering.. Men jaha vad ska jag skriva då..


DIF-AIK imorrn, spännande såklart, AIK är ju favorit men derby är derby så vi får se hur det går =)


Haha Kjell Bergqvists roll i Mäklarna är ta mig fan bland det roligaste jag sett =D


Ute på knasigheter i Södertälje igår, helt okej..


Hjälpte farsan med lite grejer till hans bokföring idag, gick bra trots lite "slitenhet" haha..


Ska se Detroit-Chicago i NHL-slutspelet ikväll, skoj, Pittsburghs första match mot Carolina liras imorrn natt..


Åke Svanstedt tyckte tydligen inte det räckte med rubriker ang. grisfösargrejen utan skulle nu prompt erkänna hur hans körning i torsdags gynnade stallkamraten.. Han sa även i intervjun "att jag gjorde inget regelvidrigt".. ÖHM okej, det är ju en tolkningsfråga men reglementet är ju att man måste ju köra för bästa möjliga resultat.. Vilket han gjorde med sin häst Mystical Ann, som var oväntat svag för övrigt, och sedan när den hästen tog slut flyttade han sig.. Den här gången flytta han sig så det gynnade stallkamraten men ja, felet var då???


Kontentan med hela skiten är iaf att Svanstedt var ärlig, och de ska man tydligen inte vara för då kan man få STC på sig.. nu lär han bli avstängd, rätt eller fel? ja, regler är väl regler.. Men vafan, hur många stallkör inte då.. Det är bara att Åke var ärlig å sa som det var.. Det ska han ha cred för, sen hur "smart" det var det kan diskuteras.. Men han snackade inte massa skit, och det är jävligt "friskt" i ett samhälle där de flesta snackar runt och inte ger raka svar.. å gör dem det så antingen ljuger dem eller bara svävar runt frågan..


Nåt som Sonneby å Kanal 5:s Dan Panas borde lära sig ang. Ballar Av Stål, hörde delar av ett P1-reportage i lördags ang. sanningsgraden i vissa av inslagen, framförallt den beryktade huligangrejen, nu var det ju fejk som det ryktats om länge men ÄNDÅ.. T.o.m. pubägarna berättade ju om hur det gick till och att de tog 3-4 tagnignar för att få till det bra..


Ännu löjligare/tråkigare blev det sedan när Sonneby frågades ut om ett inslag, "Tömma baren", om det var fejk och när han började HÅNA P1 för att de GICK PÅ honom som att han var politiker när det bara handlade om ett humorprogram.. Asså, journalister måste ju få ställa frågor och frågan är ju relevant om en programidé som går ut på att visa hur modiga folk är, bara är fejkad, och dem då ju inte var så modiga..


jag tycker det är synd att just Martin Sonneby är med i det där, han är ju förutom i det programmet ståupp-komiker å det lilla jag sett tycker jag varit ganska bra.. han var även kul med Betnér i programmet de hade på 5:an..


Tobbe är ju kompis med honom å berättade för mig att inför huliganinspelningen var han dagen innan jävligt nervös för inspelningen.. Tobbe sa att han såg märkbart tagen ut och verkade skraj för det.. VILKET alltså betyder att han då blåljuger sin ( och min) kompis rätt upp i fejjan.. Skit såklart!!


"Krislaget" Bajen vann idag på Söderstadion mot Malmö å gick förbi DIF i tabellen.. Såg bara större delen av andra halvlek men fyfan vilken tur de hade, att inte Malmö gjorde mål med den press de hade e fan ofattbart..


Att ekonomin slår hårt i världen är ingen hemlighet men jag måste ju ändå fundera lite när man de senaste dagarna läst om att bl.a. DIF Fotboll kommer gå back på derbyt imorrn, och gick -22 millar förra året.. AIK gick vad jag minns 8-9 millar minus å måste nu spara.. Bajen måste spara in 20 miljoner snabbt som fan för att inte tappa elitlicensen..


MEN asså... Va e de för jävla människor som jobbar inom föreningarna.. är de ens kompetenta? HUR kan det bli såna otroliga siffror,. det är ju inte så att de fattas 4-500 kr till nya handdukar?!?!?! Jag tycker man måste sluta skylla på ekonomin å ist får de börja titta på sig själva å fundera över va fan de sysslar med och om de verkligen har kunnandet.. Det är ju fan pinsamt!


Två veckor kvar tills man får lira häst igen, stod emot bra försök från kund att vara med på system i lördags, men fan de var lite kämpigt.. tur att pengarna nästan var slut *skrattar*


Jag å Ken var på Östermalms IP i fredags å såg DIF AF vända 0-14 i paus till 17-14 och SKÖN seger mot Tyresö.. En historisk första seger för DIF i Superserien.. Trevligt!! Fast kallt som fan.. Fan va dålig man är att ta på sig =S


Jag började laga min tand i onsdags, det gick bra, JÄVLAR va glad jag är att jag börjat med de, fan äntligen kan man äta utan att ha ont i dryga halvtimmen efteråt.. Så jääääävla skönt..


Jag tror folk är rädda/oroliga/nervösa för tandläkaren mer än va de måste, iaf var jag det, vafan visst det är inte trevligt å ha grejer i käften å spärra upp gapet så man känner sig som ett mongo men vafan de e ju klart på ett tag.. Sen så behöver man inte tänka på det eller allra helst ha ont på ett bra tag, helskotta jag ska gå på kontroll nu varje år så man slipper ha värk, man blir ju trött å framförallt på dåligt humör å de ere fan inte värt.. TACK Hasse å Mia i Västertorp för det jobb ni gjorde och att ni tog hand om mig på 5-stjärnigt vis!!!


Längtar efter kommande Suffocation-skivan, första låten har släppts på Myspace å var riktigt bra..


En tjej på festen igår verkade ärligt talat smått intresserad å tyckte jag var söt men jag var tydligen inget att ha sedan då mitt jobb inte var "spännande" nog eller va det var hon sa.. intressant, haha, jag garvar mest åt det idag men, ja, man undrar ju.. Själv jobbade hon med uvecklingsstörda sa hon.. JAG själv lägger inga som helst värderingar i vad folk jobbar med, hellre att man står å steker korv, städar eller står på McDonalds än ligger på soffan arbetslös å gnäller..


Kanske förväntade hon sig att jag skulle säga nåt om att "jaha du jobbar ju med miffon" men jag, nästan overkligt storstilat kläckte ur mig att "jag beundrar folk som orkar arbeta med sjuka/störda människor".. Yeah well well, om brudar inte vill ha mig för att jag står i Västertorp å säljer dammsugarpåsar då kan de dra åt fan.. What you see is what you get typ..


Tills dess duger Lena *skrattar*


Under and in..


Krossa aik..


JAHA!

Tipset gick åt fan, 2 rätt.. MEN MEN..

Skriver troligen mer ikväll, nu ska jag äta maaaaaaaaaaaaaaaaat.

Efter den omåttliga...

..."succén" i onsdags kommer här dagens hästtips som inte lämnas in men ändå visas haha...V75

2,6,8,10,11

3,6,10

1,8,11,12

6

12

2,8,12

5

180 r. / 90 krDD

2,8,12

4,5,6


9 r. á 10 kr / 90 kr

7,9

5

2 r. á 10 kr / 20 kr


Totalt 3 spel, 200 kr..


Rapporterar imorrn om hur de gick.. Över 400 plus i onsdags *hehe* Fast ja då la ja ju upp skiten i efterhand *bra där mac*


Idag får vi se om de blir nån amerikansk fotboll, Bojje bangade ur igår *sopa!!* och nu får vi se om Jimmy kan hänga med.. Operation övertalning får annars inledas på herr Lindqvist som bor satans nära Zinken.. hehe..


Jobbet är stendött asså, händer nada, ska bli intressant om "norrmannen" vill behålla stereon han köpte igår.. hoppas det.

Penguins vann inatt med 5-3 hemma mot Caps å kvitterade till 2-2 i matchserien, match 5 inatt kl 1, KANSKE blir å se den hos Jimmy, Danni å lilla David.. Får se..


Red Sox slog Tampa hemma och LEDER nu AL East, FINT! Dessutom två matcher mindre spelade än tvåan Toronto..


En av basebolls största stjärnor, slagmannen Manny Ramirez, som var så älskad av Red Sox-fans tills han förra sommaren gjorde sig omöjlig å närmast chockartat blev tradad till LA Dodgers, har nu blivit avstängd 50 matcher och torskar nästan 8 milj dollar i lön då han ertappats med att tagit medicin/steroider som bryter mot MLB:s bestämmelser.. Precis som nån analytiker sa.. "Vilka är gladast? Jo Red Sox som slipper hela skiten med det här".. Kunde inte sagt det bättre själv, visst var/(är) Manny grym men vi har Jason Bay, ersättaren som var kalasbra förra hösten och även börjat året mycket starkt.. Plus Mike Lowell å YOOOUUUUUUUUK!!!


Sen Manny blev avstängd har Dodgers lirat två matcher, med två förluster som följd.. innan dess hade man vunnit sina, ja tror de va 13 första hemmamatcher, å nu två torskar i rad.. Dessutom mot San Fransisco Giants som knappast är ett av de bättre gängen i ligan..

NU SKINER FAN SOLEN!


Sverige blev ganska enkelt överkörda av Kanada igår, visst slutade det "bara" 3-1 men efter 3-0 till Kanada kändes det ganska kört.. Ja, Sverige hade ett skoj gäng på förhand men uppenbarligen inte tillräckligt bra, nu blir det "drömfinalen" spelmässigt mellan Kanada och Ryssland imorrn vid åttatiden, hoppas på en lika sprudlande match som VM-finalen förra året, en mycket minnesrik match med Kovalchuks två avgörande mål som först kvitterade å sedan avgjorde matchen i förlängning!


Sverige lirar om bronsmedaljen mot USA imorrn, det blir torsk tror jag, tyvärr.. USA va ju fan nära å ta Ryssland igår..


Maharajah är struken från kungapokalsloppet på torsdag, JÄÄÄVLIGT synd.. hade velat se om han kunde ta revansch på Revend' Amour.. Nu blir väl Henrik Larssons häst storfavorit å lär vinna det, kanske inte lätt men, jo, kanske det förresten, när man tänker efter..


Oslo grand Prix imorrn, Norges motsvarighet till Elitloppet, trevligt lopp, MÅSTE ses! Heja Triton!!


*hjälpa kunder.. baj*


JA man skulle visst...

..lagt upp tipsen för idag istället för i lördags:

V64 
5,6              R 5
8,9,10,13  R 10
2,4,6,7       R 4
2                 R 2
2                 R 2
3,6,7          R 3

96 r. / 96 kr.                   96 kr


DD
2
3,6,7

3 r. á 20 kr                     60 kr

------------

DD
2
5,8,9,10

4 r. á 11 kr                    44 kr


Totalt UT: 200 kr 
TOTALT IN: V64: 346 + DD: 273 = 619 kr

jag spelar ju inte häst nu som ni vet men det ä klart att det är LITE frustrerande.. när även tvillingen om ja spelat mina fyra hästar i avd 2 på en insats på 60 kr gett nästan 600 pix så känns de lite sådär, MEN MEN...

Man kan ju fortfarande iaf... =)

BARCA gjorde 1-1 efter 92.20 typ.. Fantastiskt..Det blir drömfinal.. Brca-Man United.. EXTRA skoj för mina vänner Jimmy *united* å Ken *barca* som ska åka å se matchen live i Rom..

Själv insåg ja under semin ikväll att jag är på Electric Boys me farsan samtidigt som finalen är *grattis grattis*

Va å simma ikväll, oerhört jobbigt!

Ska försöka göra nå slags exercise imorn me, simning eller styrketjossan de får vi se...

NÄÄÄÄE...

NP: MAGNUS LINDBERG - En Lycklig Man


TIPSET!!!!!

...gick åt helvete.. hahaha.. tur att man itne lämnade in.. 200 ut å 0 tillbaka om jag hade lriat..men men..

Trevlig grillfest hos jonas igår..

Barca va helt fantastiskt borta mot real amdrid, en av de svettigaste matcher jag ahr sett..

Har ni sett när slovaken å Sverige-bekantingen Tomas Surovy RAPPAR sin egen målvakt efter han släppt in mål i hockey-vm mot Tjeckien?!?!?! galet.. kolla Youtube..

Har ingen vidare lust att skriva..

Trött.. Fotboll imorrn.. kom igen DIF..

Hmm ja, va säger man då..

HERRFOTBOLL: Halmstad-DIF 3-0

DAMFOTBOLL: AIK vann derbyt igår, va de blev vetifan..

AM. FOTBOLL: DIF-Carlstad 13-28


Å BILEN GÅR BRA!??!?!!?!


Jaaaa, som ni ser går det väl inte direkt kalasbra för min favoritförening nu da.. Men man måste ju börja nånstans.. Damfotboll skiter vi i såklart..


Borta mot Halmstad blev det torsk med 3-0 och enligt media är den s.k. krisen i DIF allt djupare å det är idel ord om avgång, fel, kris och liknande som media tar till när det inte har något annat för sig..


För jag MÅSTE ju fan fråga om de såg matchen.. DIF Fotboll har i år hittills varit MYCKET dåliga.. I premiären vart det vinst mot Örebro men en spelmässigt dålig insats och oavgjort hade varit rättvist..Sen blev det 0-6 borta mot Göteborg, kommentarer överflödiga där va.. 0-0 följde hemma mot Gefle i en som det kändes ännu sämre än premiären.. 1-3 sedan "borta" mot Hammarby då DIF startade matchen ganska bra och tog ledningen men sakta men säkert tappade spelet och Hammarby vann tillslut fullt rättvist.. BP hemma då? 0-2, nytt bottennapp, fullständigt uselt.. håglöst.. ja fan allt..


Sen da? Jo en seger i Svenska cupen mot div.2-laget Hässleholm med 2-0 och sedan bortamatch mot halmstad.. Å det är nu jag MÅSTE fråga om någon som skrev "kris" å blabla dagen efter SÅG matchen!??!! Visst torskade DIF, fine, så var det ju, MEN, det var DIF:s överlägset bästa match hittills i år.. nu såg man ju iaf intentioner till ett spel och man hade några fina anfall men självförtroendet saknades i avsluten, det ska man inte förneka.. Men jag VÄGRAR att lägga mig ner å dö å säga att DIF:s kris är djupare nu än innan för trots torsken var det spelmässigt ett fall framåt och nu jävlar tar vi GAIS på Stadion på måndag =D


Gick faktiskt förbi Stadion igår på vägen till Östermalms IP där lillebror å jag skulle se DIF i Amerikansk Fotboll spela premiär i Superserien *högsta serien i Sverige*.. En historisk match hemma mot Carlstad Crusaders som lockade en publik på totalt 667 personer. Trevligt.. Fler än vad jag trodde.. Stämningen var hyfsad och jublet när DIF gjorde sin historiska första touchdown va häftigt faktiskt.. Nu gick ju matchen som väntat, torsk, då Carlstad är ett etablerat lag men DIF var ändå med hyfsat bra.. matchen slutade 13-28.. DIF ledde faktiskt med 7-6 ett tag men det stod 10-14 i paus.. Direkt i andra halvlek kom ett väldigt avgörande skede då DIF i KANONLÄGE för att ta ledningen med 17-14 MEN en fumble ledde istället till Carlstads boll och i deras anfall kunde det istället bli både TD och 2-point Conversion.. SÅ 10-22.. DIF kämpade på, gav inte upp, men Carlstads QB var för bra och avgjorde nästan matchen själv med både att springa, fördela bollen och några fina pass.. Det var trots torsken en trevlig premiär och nästa anhalt är bortafight mot Stockholm Mean Machines på Zinken på lördag kl 15.. Lillebror har fått för sig att han måste jobba då *SOPA!!!* så jag måste jaga någon att gå med.. hmm.. jaja, vi får se om det blir något..


By the way, det är INTE sommar.. Det märks JÄVLIGT tydligt när solen går ner.. Satan vad jag å lillebror satt å frös på kvällen igår.. huva, efter åtta var det fan INTE kul!!! Detta trots TVÅ tröjor och jacka..


Syrran e bakis så jag måste försöka träna själv idag, hmm, ja, hoppas jag kommer ihåg det mesta av programmet..


Imorrn blire fira farsan.. Det blir trevligt..


Red Sox har torskat två raka mot Tampa Bay som fortsätter vara som ett spöke för dem.. Jävla Toronto leder nu AL East och nu ere dags för dem att tappa formen tycker jag!


Real Madrid-Barcelona och Washington-Pittsburgh ikväll, 20 resp. 19.. Hoppas på bortaseger i båda såklart.. Vet inte om jag kommer se någon, kanske fotbollen då ja ska på kombinerad grillning/alkoholintag ikväll.. det blir nog trevligt..


Som några vet så har jag s.k. "Hästspels-uppehåll" till Elitloppshelgen.. Har hållit upp sen i mars nån gång å får vänta till 30/5 med att lira.. OM jag däremot skulle spelat idag så skulle det sett ut såhär:


V75

1,5,6,8,11

1,2,4,5,6,12

5,7

6 Hunter Brodde *liten chansning men vafan =D*

3,8

3 Tom Raider *spets å slut*

4,10


240 r. / 120 kr


DD

3

4,10


2 r. á 20 kr


4,6

4,10


4 r. á 10 kr


Totalt 200 kr =)

*ska gå in å rapportera imorrn hur bra/"dåligt" det gick hahaha*


NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄEJ nu ska jag kanske försöka jobba litegrann här då.. Eller ja, kolla i Aftonbladet.. Det är ett hårt liv!!


RSS 2.0