Det är när passionen slår som hårdast..

..det är då man känner att man lever..

 

..och det är i de flesta fall så det SKA vara oxå, vare sig det kan bli väldigt jobbigt, eller väldigt bra.. Jag tror man växer konstant av att uppleva glädje och sorg.. Svart och vitt.. Orgasmer och jävelskap.. Leenden och sattyg.. Gråt och, gråt..

 

Jag myntade uttrycket ”Ett liv utan passion är inget liv” för en kund för några månader sen.. Han pratade om att han inte kunde leva utan att spela på sin akustiska gitarr.. ”Ett liv utan musik..”, vilket jag oxå håller med om, rätt svårt att undgå.. Men, det ÄR passionen som bygger allting, kring iaf mig, min s.k. aura eller vad fan man ska kalla det.. Det är därför jag kan skina upp eller bli svart som natten i huvudet..

 

Från 2001 till 2008 var Wacken självklart.. Den första kvällen 2001 jag kom upp och såg festivalområdet var det en uppenbarelse som sköljde över mig och jag visste/sa redan då att ”varenda jävla år jag kan ska jag åka tillbaka hit!”.. Så blev det, i 7 år till.. T.o.m. 2008.. För trots en del skavanker, upplevelser, en livsförändrande händelse (mest negativ) och vissa insikter så har överlag Wacken varit bland de bästa jag haft varenda år.. Det är därför banden sitter kvar på min högerarm.. Vissa tycker det är konstigt, vissa förstår lite mer när man beskriver hur det symboliskt påminner mig om det bästa jag är med om varje år.. 2008var det dock inte så.. Det var inte lika, kul.. Av olika anledningar.. Bandet på armen har, tills alldeles nyss fått sitta kvar ändå, men inte nu.. Alldeles nyss klippte jag av det.. Andra festivaler som varit kanon har jag klippt av banden direkt, för det skulle bara få finnas WOA-band där.. Jag bröt dock den grejen då bandet från fantastiska Getaway Rock-festivalen i somras fått sitta kvar.. Nu sitter det även ett till där, för Wacken Open Air 2010.. Det kommer oxå få sitta kvar..

 

För er som läste bloggen senast så var jag inte direkt aspepp innan.. Kändes nästan jobbigt och åka hemifrån de sköna nätterna då jag satt uppe å såg på Red Sox till långt in på småtimmarna och pratade med folk på nätet.. Den fantastiska Sodom-DVD:n med hela konserten från WOA 2007 hade dock fått mig lite igång.. Och så smått infann sig även peppen tillslut och i tisdags vare dags att åka iväg.. Vi var ett stort sällskap i år.. Pelle, Ia, Tobbe och Ida skulle flyga och åkte först på onsdagen.. Jag mötte därför upp med Rick, Carro, Johan, Anna och Mange på centralen då vi skulle ta bussen.. Bussen som jag åkt 8 gånger som alltid tar rätt lång tid men brukar gå bra ändå.. Visst, vafan, i år tog det 16 timmar igen men, vadå, man kommer fram, det är rätt soft på det sättet =)

 

Behöver väl inte tråka ut er med snack om bussen utan istället så kom vi fram till festivalområdet exakt 07:52 onsdag morgon och började gå över den smått enorma campingen.. Tillslut hittade vi K där vi tänkt bo i andra hand, F var fullt, K var däremot typ TOMT, trodde knappt mina ögon, men det var ju jävligt skönt.: JAHOPP, då skulle tälten upp.. inga problem, tänkte jag, tills jag märkte att mitt yttertält inte var med.. haha, vilken tabbe, en smärre chock, humöret sjönk som en låt som tonas ner.. Räddningen blev iaf Rick och Carro som snällt erbjöd sig att sova i deras tält,, och dessutom finns det ju alltid tält att köpa så, jag satt ju inte i sjön men iaf.. Efter några turer hit och dit blev det tillslut så att jag blev inneboende i Rick å Carros tält men inte i deras innertält, utan jag lyckades få in mitt innertält i deras typ ”uteplats”.. Smått omöjligt att förklara men det blev SÅ jävla bra.. Fan bättre än om jag haft mitt eget, jag var SÅ tacksam mot dem och humöret steg igen..

 

Flygsällskapet dök upp senare på kvällen när groggar börjat blandas och regnet infann sig.. Vi hjälpte dem bygga deras jävla mansion-tält där 4 pers bodde utan problem, haha.. Nu var alla där och humöret var på topp.. Kvällen förhöjdes av den enorma humorupplevelsen av att äntligen se Mambo Kurt live.. En smått fantastisk timme, kanske inte musikaliskt men bland de roligaste jag sett.. Han gör alltså mestadels hårdrockslåtar i nå slags orgel/synth/varieté-versioner och blandar med gammal jävla techno, SCOOTER-låten drog mest jubel t.ex. Jag och Pelle höll bokstavligt talat på att DÖ av garv.. Jag trodde käken skulle hoppa ur led.. Pelle sa att han hade ont i magen.. Stor höjdpunkt var även när AC/DC cover:ades och alla garva som fan utom uber-AC/DC-fan Ia som inte såg så munter ut, fick mig iaf att skratta ännu mer.. =D ..själv skratta jag gott och den galna versionen av Slayer's ”South Of Heaven” =) ..nä fyfan Mambo Kurt var en höjdare..

 

Som vanligt gick det VERKLIGEN SÅDÄR att sova i tält/på liggunderlag/i sovsäck osv, det är jag så van vid nu och jag vet att jag kommer vara ”slut” mest hela tiden men så ere, inte mycket att göra åt =) Torsdagen var mestadels lugn hela dagen, hittade iofs ett gäng skivor på Metal Market som jag letat efter, nice, men det var på kvällen det hände grejer..

 

ALICE COOPER var verkligen festivalens överraskning.. Mycket bra och många låtar man kände igen, som jag inte visste att jag ”kunde” typ.. Efter Alice blev jag lämnad ensam och det blev till att se Mötley ensam.. Men, asså, herregud..

 

Jag var väl inte dundersuperbautapepp på just MÖTLEY CRUE innan men då det närmade sig steg nå slags förväntning som jag inte kännt innan.. Kanske för att jag var själv.. Men, jag mådde liksom bra.. Och såg plötsligt fram emot det.. Det var som att, ”det här vill jag se å de andra bryr sig inte såå mycket så nu jävlar får jag ha skoj själv..” Å vilket gig.. Jag tjoade, diggade, studsade runt och vart alldeles emotionell och visste inte vart jag skulle ta vägen.. Det gick plötsligt upp för mig huir mycket jag gillar Mötley och hur jävla bra många av låtarna är.. Vince lät som Vince gör live men på något sätt var han bättre än förut.. Mick Mars chefade som riffmeister och Nikkis basgångar var så jävla sexiga så fan hälften hade varit nog.. Då har jag inte ens skrivit något om Tommy Lee.. Fan t.om. ”Saints Of Los Angeles” som jag tyckt vart skittråkig innan var ju asbra! Känslorna bara sprutade och det var så roligt.. Under sista riffet av ”Girls Girls Girls” kom tårarna i ögonen och då kändes de som det hade kunnat gjorts en halvtimme tidigare.. KALASGIG!

Efter att ha sett en låt med maiden stack jag iväg ett tag för att sedan se ett mycket bra GOJIRA i tältet med Fredrik och Alina.. Det var jävlar i mig energi det, riktigt bra!!!

 

Under fredagen såg jag tre band.. Holländska BRUTUS som manglade döds mellan 11 och 11.30.. Stabilt =) HACKNEYED snackade Tobbe om så jag träffade honom och Ida och såg dem i tältet.. Det var oxå ganska bra även om delar av sångarens register inte föll mig i smaken men överlag stabilt gig.. På kvällen var det sedan dags för mighty SLAYER.. Som vanligt en upplevelse att få se sitt favoritband, 9:e gången för mig.. Efter de två fantastiska gig:en 2008, främst på Tuska på sommaren men även kalasgiget på Annexet i november, hade det nu gått 1,5 år sen senast.. Det började riktigt bra.. Det blev lite segt efter ett tag och jag kände ”men kom loss nu”.. Aldrig dåligt men man vet ju vad som finns i repertoaren så man vill liksom ”vidare till nästa låt”, men mot mitten och resten var det svinigt bra så det blev ändå ett härligt Slayer-gig igen.. =)

På lördagen var det varmt, ASVARMT; fan svinigt galet varmt.. HELA DAGEN! Helvete.. Black Metal-Macke höll på å få fan spader asså men härdade ut.. Halv tre på dagen stod Svenska UNLEASHED på scen.. Fläskigare får man leta efter.. old School, New School, spelar fan ignen roll.. Svensk jävla death metal i 55 min, skitbra, kalas, MEN så jääävla varmt så manorkade ju knappt röra sig.. men men.. bra var det..

På kvällen, var det sedan dags för revanschen.. Efter att strategiskt ställt sig för att få bra plats inför Cannibalerna så såg jag WASP göra ett mycket trevligt partyset, diggade det på håll.. men, peppen var inför CANNIBAL CORPSE..

 

Ni som följt bloggen å läst om Getaway Rock vet att det C.C.-giget var långifrån det bästa jag sett.. Det blev fel.. Jag mådde inte så bra, det var inte helt klockrent framfört, det var, nääe, det var fel helt enkelt.. SÅ var det INTE nu! Ut kommer en dödsmetallmaskin och blåser skallen av mig.. Låtvalet var mycket bättre även om det stämde överlag som Gävle med klockrena skillnader i att ”I Cum Blood” och ”Evisceration plague” plockades in i setet.. Att ha headbanger-Rick vid min sida gjorde mycket oxå.. Det var SÅ JÄVLA BRA!!!! Festivalens bästa gig utan större tvekan faktiskt..

 

Sista bandet ut på Wacken detta år för min del var IMMORTAL! Det var bra det, såklart, men, hmm, lite väl mycket nytt och det kunde blivivt bättre med andra låtar.. VARFÖR spelades inte ”Grim and frostbitten kingdoms”.. Det hade verkligen gjort det för mig.. Asså, giget var ju kalas, såklart, vafan det är ju Immortal, men trots det nog de sämsta av de 5 jag sett med dem.. Ändå kalasbra och riktigt skoj när Tobbe plötsligt gick från hyfsat lugn till GROTESKT PEPP och dundra fram å headbanga genom ”Beyond The North Waves” med mig.. Skoj =)

 

På söndagen gick sedan bussen hem något försenad men lyckades ändå komma hem lite mer än en halvtimme före utsatt tid.. Resan hem var lång, jag hade börjat bli sjuk och det var många andra på bussen som snorade/hostade/nös kraftigt.. Det blev därför lite påfrestande men ja, när man gled in i Sthlm var det ju så jävla härligt så man vet inte vad..

ÖVERLAG härskade Wacken fullständigt.. Har inte tagit upp något av de nackdelar som finns, utan det är verkligen så att det positiva överväger det negativa.. TACK till ALLA som gjorde Wacken 2010 till en liten revansch för mig efter ”fiaskot” 2008..

 

DÅ jag kom hem köpte jag faktiskt plåt till 2011 års festival.. Biljetterna, de 10.000 första som kallas ”X-mass tickets” (de släpptes i december förut) släpptes asså natten mot måndag 00.01.. PÅ FEM JÄVLA TIMMAR hade de 10K sålt slut.. Det är fan i mig inte klokt.. jag lyckades iaf få en då jag handlade vid, ja, vad kan den ah varit, 04.45 eller nåt.. Pelle var lite besviken som inte lyckades haffa en sån men han köpte ist till Ia, Tobbe och Ida senare på måndagen då de ordinarie plåtarna släpptes.. Vilket känns bra.. De var så härliga å umgås med på festivalen i år så om jag nu åker nästa år vet jag redan nu att sällskapet kommer vara världsklass, igen..

 

OM jag åker på Wacken 2011 blir det mitt 10:e besök, bara det är ju en morot att åka =) ..det finns ju funderingar om att ev. åka till New York och försöka se Mets/Yankees mot Red Sox men ja, man får se.. Wacken är Wacken, musik är musik, baseball är underbart men, musik, på något sätt, väger över lite.. MEN man får se!!

 

BASEBALL VARE JA!! Denna uberjävligt trevliga sport.. Hade rejäl jävla abstinens nere i Tyskland varpå jag såklart satt och såg FEM sammandrag bland de första jag gjorde när jag kom hem tidigt måndag morgon.. =) Måndag kväll såg jag även sista matchen mellan Yankees och Red Sox, en nagelbitare där rödstrumporna vann.. När detta skrivs ere 5ca 50 min. kvar till Blue jays – Red Sox börjar.. KANSKE borde man lägga sig när man är sjuk, men, njae, kolla match, sen sova imorrn.. OOOH Yes så fåre bli hehe.. Tre matcher mot Toronto tis-tor, följt av tre mot Texas fre-sön.. SEX RAKA vore bra haha =D

 

Av någon anledning lyckas DIF Fotboll alltid göra bra resultat när jag inte ser.. Det är som att de jiddrar med mig.. Efter vinsten borta mot Kalmar när jag för en gångs skull var borta en kväll å inte såg, så var det ju även en bra insats i Helsingsborgs-matchen när jag var i Tyskland.. Visst tappade dem vinsten sent men ändå, 3-3 borta mot serieledarna och framförallt TRE mål framåt var ju klart bättre än vad jag hade trott..

 

DIF Hockey har värvat Daniel Widing som skrivit på ett ettårs-kontrakt, BRA!

Enligt rapporter betalar DIF Hockey 300.000 kr i månaden till Daniel Widing, INTE BRA!

 

Måste lyssna in mig mer på Gojira, sätta mig in i plattorna, ska bli intressant..

 

Avslutande smågrejer:

DET ÄR kanske dags att skaffa sig tjej när man sitter på en stor jävla åker i Tyskland och har FYRA par runt sig.. Det gick överlag bra men var fan deprimerande ibland..

 

Mullvaden Kurt som bodde under Pelle och Ia:s tält var fan en höjdpunkt haha..

 

Johan Larsson måste vara en av de gladaste och vänligaste personer jag träffat, jag tror aldrig jag sett honom arg eller ens missnöjd, han är som ett konstant solsken =)

 

Duscharna i Wacken har fan det varmaste varmvatten som finns.. Skållhett-varning gick snacket!

Finfin beställning på G från CDWOW när augustilönen kommer: Slayer-DVD, Alice Cooper-dubbelsamling, WASP-dubbel och kanske nå mer..

 

Stor glädje att hitta Septycal Gorge-skivan i Tyskland, satan vilket ös..

 

Samtliga födelsedagspresenter till familjemedlemmarna är nu inhandlade och uthämtade, känns asbra, tycker jag fått till det ganska bra faktiskt =D

 

Blir inge Valla med Rolle imorrn, är ju inge vidare frisk och känns inte så kul då.. Synd men, ja..

 

Sen var det tysken Lucas som på söndag morgon tog farväl av Mange, Johan och Anna och så gärna ville behålla kontakten, önska ”good homecoming” och att alla skulle bo på K även nästa år.. Asså,, Det var så fint på något sätt och jag blir alldeles tagen bara jag tänker på det.. Vilken fantastisk syn det var =) ..jag skulle fan gärna haft det på video, för man såg hur lycklig och ledsen han var på samma gång.. There is the passion in life, again..

 

Lev ett passionerat liv.. Det behöver inte vara med din älskade.. Eller jo det ska det fan vara!!! men, har man ingen sån så, lev för något annat.. Eller både och.. Sluta inte leva passionerat.. Det kommer ta död på er..

 

Passionen kommer en dag ta död på mig, antar jag, men då kommer jag iaf inte ångra mig för att att varit en känslo- eller passionerad människa i mitt liv..

 

Ursäkta en kanske grisig/”skryt”-åsikt men ibland är jag så nöjd med vad jag själv tycker och skriver..

 

NP: IRON MAIDEN – Wasted Years


Kommentarer
Postat av: Mossan

Detta inlägget blev jag inihelvete glad av att läsa även om jag inte har en aning om vilka artisterna eller dina kompisar var! Kram!

2010-08-11 @ 17:29:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0