Ikväll tog en stor karriär slut..

..då Sveriges och VÄRLDENS bästa kallblodshäst, Järvsöfaks, tackade för sig efter sin 201:a seger.. Han är 15 år och så vansinnigt bra fortfarande men får nu enligt reglementet inte tävla mer då gränsen för kallblod går vid 15 år.. 12 år är gränsen för varmblodshästar för övrigt..

 

Är det något jag sörjer i mitt travliv och intresse är att jag aldrig fick se honom med Jan-Olov Persson live.. Jag hoppades att under mina dryga två år hittills som traventusiast få se att Järvsöfaks skulle komma till Solvalla, tyvärr blev det inte så.. Inte vad jag minns iaf..

 

Jag blev travfrälst sent så jag upplevde aldrig honom under sin bästa tid då han slog världsrekord och liknande.. Jag har dock sett han vinna några av sina fantastiska TIO SM-guld!!

 

Får även tacka Faksen ikväll ”för hjälpen” då han och Foreign Life tillsammans gav mig 305 kr tillbaka på totalt satsad hundring.. Ett trevligt avslut även det..

 

TV4:s Per Skoglund's referat sista 700 metrarna in i mål var helt fantastiskt.. Det var storslaget, känslosamt och asbra..

 

Det är jävlar i mig sorgligt att det är slut men fan va häftigt det var.. Faksen vann ju fan med 30-40 meter IGEN!

 

Ikväll vet jag mer än nånsin att trav INTE bara är spel..

 

TACK Järvsöfaks.. Ingen har dominerat en sport likadant som du!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0