Joy..

..and the feeling to be overwhelmed..

Det är märkligt hur snabbt det kan vända.. Det sägs alltid att när man har problem med t.ex. ett beroende är det viktigt att inse det själv.. Är man alkoholist är det svåraste att inse att man har problem.. Likaså med t.ex. spel.. Igenom mitt iv har jag tagit mig igenom en del tuffa grejer.. Tvångssyndrom.. Den största kampen.. Och visst, det finns en del kvar, det kommer det alltid gör, men det är ett helt annat liv nu än den tiden.. Cola/sockerberoendet är oxå borta.. Det var tufft, ett tag men, känn numera rätt bra.. likaså ed olika former av tips och framförallt hästspel ligger det på en helt annan och mer hälsosam nivå idag..

Men jag har väl så smått insett det nu.. Utan att det är sjukdom eller så att jag nog har rätt tuffa humörsvängningar.. Det går upp och ner.. Det kan skilja väldigt mycket från dag till dag.. Och inte bara det.. Förmiddag/eftermiddag.. Timme hit/dit.. Jag har väl jobbat med mig själv i större delen av mitt liv, så ja, varför sluta nu.. Det är inte bara dåligt, jag har ofta pratat om passion förut och det här är en del av det..

Efter två veckors mindre depression.. Ja, det var ju det, why lie.. Så vände det i fredags.. Ett 1 dag tidigarelagt födelsedagsfirande ägde plats hos mamma.. Delar av min fina familj var där.. Det var trevligt.. Jag fick som vanligt precis det jag ville ha.. Det krävs en toppklassfamilj som min för att inte ”växa ifrån” önskelistor och liknande.. Jag har genom åren blivit kallad bortskämd.. Hmm, jaha, vad ska jag göra då? Tacka nej? Ere mitt fel att min familj är generös? Som redan beskrivet tycker min familj att det är självklart med önskelistor, JUST för att man ska få det man vill ha och inte komma med massa jävla skit som andra köper.. Det tycker jag är asbra..

När jag kom hem var jag ganska trött.. Jag var ändå vaken ganska länge.. jag satt och lyssnade på ”Shake it Out” med Florence + The Machine (fantastisk låt) om och om igen och var i nå slags oas av känslor.. Fortfarande lite deppad, ensam, trött, och jag tänkte igenom hur de här två veckorna varit och varför jag inte, som jag hade väntat mig smått brytit ihop och gråtit.. något som händer, ibland.. Det kan bero på musik, något man ser på TV, sport, vad som helst..

När man berättar ibland att man kan gråta över vissa låtar, sportresultat och liknande kan man ibland få höra att man, ofta skämtsamt, är en mes eller kärring.. Det inte en del förstår tror jag att det kan betyda så mycket mer.. Något underförstått.. Något att relatera till.. När jag grät på Fenway Park i somras då Boston slog Seattle med 7-4 var det inte bara för att de vann.. utan för att det var en personlig revansch för de 3 torskar på 3 matcher som jag såg på samma arena året innan..
När Djurgården Fotboll vann guld i Borås 2002 var det såklart oerhört känslosamt men tårarna kom tillslut då jag stod och skrek ut min glädje och pratade in meddelande på Thomas mobiltelefon.. Thomas som just då gjorde lumpen och inte fick vara med..

..och för när jag då vid halv tre natt mot lördag får se att Telia tar tillbaka min favoritkanal ESPN America och gör den tillgänglig för 29:- per månad från slutet på februari så, blev det likadant igen.. Den sprudlande glädjen, tillsammans med allt som varit de två senaste veckorna fick det att rinna över fullständigt.. Och jag kom på mig själv gråta smått hejdlöst i en blandning av ofantlig glädje och ledsamhet.. I efterhand känns det nästan lite halvkonstigt, men, jag vet ju lite hur jag funkar (vilken tur) så det.. Var nog inte så märkligt trots allt..

Liknande glädje och tacksamhet kände jag när Daniel erbjöd att gå ut med mig och hans sambo Lina på lördagen.. Fram tills dess visste jag inte riktigt vad jag skulle göra.. Det kändes mest som en besvikelse att de man brukar umgås med skulle åka bort till olika ställen och det som borde kännas kul mer blev till en ”oro” att ”Jaha, vafan ska jag göra då..”..

MEN, señor Holm och fina Lina styrde ist. Upp hockeykväll hemma hos dem med tacomiddag och även Emil var där en stund.. Det var utan att överdriva överjävligt trevligt.. Lite Svullo oxå innan vi drog ut gjorde ju inte saken sämre..

Vi åkte till Ankaret.. Lina växte ännu mer i mina ögon under kvällen och jag är om möjligt ännu gladare nu över att hon är tillsammans med Daniel.. Lite senare dök Tobbe, Mari och typ HELA Maris tjejkompiskrets dit.. Satan vad folk det var.. Delar av Ankaret/”rockmaffian” dök oxå upp.. Det var skoj att träffa Elin, Kyril och Malin.. Att säga att jag var ganska full är ingen överdrift, men det var jävligt skoj.. Jag åkte hem jävligt nöjd med dagen/kvällen/natten iaf..

..en dag som inleddes med Slayer t-shirt och shorts (se bild på facebook haha) på Friskis i Farsta och sedan hem för att försöka få biljetter till Red Sox-Angels i augusti..

..och det gick OXÅ bra.. Tog inte ens 40 minuter.. Trodde inte mina ögon.. Förra året tog det fan två timmar, men nu var jag mer förberedd och lite mer på och det gick jävligt smidigt.. Skönt som fan =)

Jag skulle nu kunna fortsätta skriva om idiotiska poliser, DIF Hockeys fortsatta kräftgång m.m men nääe, det har varit skoj i helgen så jag tänker avsluta i god ton..

TACK familjen!!! TACK kompisar!! Tack alla som grattade på Facebook, satan vad många det var..

”Shake it out shake it out, o wooo ooow..”

Another week passed..

..åå den va väl sådär men ja, nu kommer det en ny vecka så jag ska väl iaf försöka se framåt..

Hoooppas man kan sova lite bättre och inte bli förkyld.. känns som det är på gång men men..
Vore lite synd då det är massor på G i veckan..

Om jag känner mig pigg borde jag försöka träna imorrn, precis som jag gjort idag (Guldstjärna!!) för att iaf få ihop två dagar denna vecka tillsammans med ett troligt födelsedagspass faktiskt..

På tisdag ere hockey, NÄHÄ, jooo.. DIF-Färjestad.. Viktig match.. Minst sagt.. Challes tröja ska hissas och hyllas, roligt..

Dream Theater på Hovet på onsdag med pappa.. Har sett dem flera gånger, inga större förväntningar denna gången, men pappa gillar dem som fan och hoppas det blir bra..

På torsdag ere derby igen, aik-DIF , ska inte gå denna gång då det är kombinerad hockey- och klippkväll hemma.. Tror och hoppas Adde och chiefen kommer hit..

På fredag ere ”dan-före-födelsedan-middag” hos mamma.. Blir skoj.. Synd att inte Anna, Jens och rockstjärne-Alice kunde komma men jag kommer ha det kalasbra med dem som är där..

Och på lördag ere ingen vanlig dag för då.... ...ere.. dagen då Red Sox-biljetterna släpps.. Ja? Vafan trodde ni haha.. Blir jävligt spännande.. hoppas det löser sig.. jag tror det, men det blir nervigt..

Strålande skön hemmaeftermiddag/kväll igår.. Två hockeymatcher, SAIK-Brynäs och Färjestad-Linköping som båda var sevärda, Stjärnorna på slottets säsongsavslutning (ses om ett år!) och sedan nattsnack emd amerikanarna.. Var nog uppe ANINGEN för länge men men.. Gick iaf till de jävla Friskis idag.. Fan nöjd med det.. men nu känns det i halsen å jag är sååå seg..

Men nu ere fan dags för cola, en bulle och lite grillchips för sånt får jag äta idag så de så..

Hoppas som sagt kommande veckan blir bättre än den som nyss var.. Aja, vi kör..

New England Patriots – Baltimore Ravens på TV10 nu..
Hoppas på Patriots för Veronicas och flera av mina Red Sox-vänners skull!

Vet inte..

..om jag är så jävla glad och/eller sugen på att skriva idag så det blir inte så långt men ja..
Lite grann iaf då:

Telia tog i veckan bort min favvokanal ESPN America från sitt TV-utbud.. Ett mycket hårt slag men jag försöker vänja mig.. Men det är så tråkigt.. ”Thanks for all the years ESPN”..

 

Kändes som vanligt väldigt konstigt att vara på Hovet igår och inte se Djurgården.. aik-Modo med chefen.. Slutresultat 3-6.. Lyckades enligt Holmen se aik:s sämsta hemmamatch denna säsongen, timing vare..

 

Måste göra önskelista till kommande födelsedagen..

 

Var ute igår.. Det var rätt kul.. Adde var glad att man var med på Patricia.. Amen de va skoj.. Träffa Chrille, Freddy och Kristoffer hos Adde oxå.. Spela biljard.. Adde, har alltså ett MINIbiljardbord hemma hos sig.. Han e inte klok.. Men de va kul..

 

Saints åkte mot San Fran.. Björn och Micke jublade.. Grattis till er..

 

Tränade två gånger i veckan, kändes bättre än väntat, imorrn är vi där igen..

 

Trevligt hos Pelle förut.. Goda hamburgare gjorde han.. Klart dagens höjdpunkt..

 

Strålande Stjärnorna På Slottet-avsnitt igen, jävligt rörande när Rheborg bröt ihop, väldigt sorgligt.. Men fint..

Nää fan jag e inge vidare uppåt, de känns inge skoj just nu, så jag tar å ser på Lewis Black istället så ja får garva lite innan jag ska sova.. Sen kör vi en vecka till..

Go Go Go..

Eller jo, en kul sak, Veronica fixade en baseball-handske till mig i USA, som jag fick i torsdags kväll..
DET var roligt, så nu har jag en sån oxå =)


Plötsligt händer det..

Plötsligt händer det..

 

..sägs det i Triss-reklamen.. Det bygger på att plötsligt ändras livet p.g.a. en, förhoppningsvis, stor summa pengar.. Jag drömmer om att nån gång vinna massa stålar på hästar, absolut.. Men tills dess kommer jag vara samma snubbe..

 

Jag fick reda på i torsdags att kamrat Kent på Fönstret hade läst min blogg för första gången.. Det var trevligt.. Jag vet egentligen inte hur många kompisar, eller övriga för den delen, som gör det.. Hoppas flera vill kommentera.. vare sig ni känner mig eller ej.. Jag tror knappast jag kommer bli bloggkändis som många andra men, ja, gillar ni det så, please tell typ =)

 

När jag pratade med Richard hemmas hos Pelle och Ias nyårsfirande förra helgen sa ju han att jag hade en ”sportblogg”.. Nåt som, jag tyckte är lite fel, då jag ändå försöker skriva saker om mitt liv i stort.. Men, ju mer jag tänkt på det i veckan och sådär så inser jag att det är jävligt smickrande faktiskt..

 

För jag har säkert närmast tjajat livet ur er hur viktigt passion är i mitt liv.. Och att musik och sport är de två största jag har just nu.. Iaf än så länge..

 

Så.. Sport.. Och i det här fallet.. Hockey.. Svensk, hockey.. För det var SÅ roligt i veckan som var..

 

Ett minne ur mitt liv och bland de starkare sportminnen jag har var när, well duuuuh, när Djurgården vann SM-guld i fotboll 2002.. Jag var i Borås med kompisar, och DIF säkrade guldet och det var såklart helt galet.. Helt fantastiskt då.. Vad det har med grejer som hänt i veckan nu är att, när jag kommer tillbaka och ser bilderna från den dagen så brister det alltid.. Och det gör det när jag hör, referatet!! REFERATET!!! När Babis klackar förbi en back (som fortfarande är så sabla snyggt så det inte är klokt) och spelar fram Adde Johansson) så han sätter 2-0 i andra halvlek och man samtidigt hör Niklas Holmgren, då på Canal Plus, som vrålar ut att ”HÄR AVGÖRS DET” och med den musiken som läggs till och jubel å allt.. Det.. Går liksom inte att titta på utan att det känns i hela kroppen.. Det lär aldrig betyda lika mycket för er som de gjorde för mig men, ja, OM nån vill se så spola fram till nästan 6 minuter in här så kan ni titta..

 

http://www.youtube.com/watch?v=LPKLwRPAn4I&feature=related

 

Fram tills nu.. Har det inte funnits många liknande klipp.. Jag tror inte det iaf.. Inte vad jag kommer ihåg..

Jag har följt junior-VM i ishockey i flera år.. Trots tidsomställning.. Nattmatcher.. Sverige-Kanada på nyårsafton förra året hemma på Pelle och Ia:s fest (jag var den enda som var direkt intresserad haha)..

 

Jag har sett dem förlora två finaler mot Kanada mitt i natten.. En gång en fruktansvärd torsk i sudden.. Året efter, tror jag det var, inte lika jämnt utan mer rättvist med Kanada-seger.. Sen klev Pelle Mårts av, blev huvudtränare för svenska A-landslaget och Roger Rönnberg kom in.. I förra årets turnering blev Sverige 4:a.. Något som var ett misslyckande.. Och inför den här turneringen så var det snack om att, nu var inte Sverige lika bra.. Det var inget stjärnlag och man kunde tydligen inte vänta sig att de skulle vara med och kunna gå hela vägen.. Kanske var det just det som gjorde att, det gick som det gick =)

Skrev kort i förra inlägget om Sveriges vändning mot Ryssland i sista gruppspelsmatchen.. En sabla holmgång som gjorde att Sverige gick direkt till semifinal.. Den matchen mot Finland var ju helknasig i sig.. Sverige var typ överlägsna, skjöt i vanlig ordning femtielva skott men kunde inte göra mål.. Finländska målvaken, tog iofs allt, men var en sån sabla sopa och gav ju retur från skott från typ mittzon.. Oerhört märkligt.. Finland stack upp, ledde 2-0 inför andra.. Det kändes inte så bra.. Men Sviiiiden lyckades reducera och får sedan tacka sin lyckliga stjärna för den kvittering de fick då finska målvakten fick ännu ett flipp och sumpade pucken så Max Friberg, detta monster till skyttekung, fick öppen kasse.. Sen vann Sverige på straffar.. Ny final!!!! Kanada, eller Ryssland..

 

Ryssland ledde med 6-1 i tredje perrisen innan Kanadickerna tyckte att ”börja lira e väl en bra idé”.. BOOOM så stod de 6-5 och Ryssarna sket på sig, MEN, redde ut det.. Jösses.. SÅ Sverige-Ryssland i final.. Natt mot trettondagen 02.08..

 

Vilken jävla tiden.. NU är jag iofs van att sitta uppe då man sett amerikansk fotboll, NHL-hockey och kanske främst baseball senaste tiden.. Men iaf.. Nu hade man sovit risigt natt mot onsdag då Sverige spelat semifinal.. Och inte fan sov jag mycket natten mot torsdag heller.. SÅ jag var ju fan halvslut innan det ens börjat.. För att inte tala om att torsdagen bjöd på en fullkomligt usel DIF-insats borta mot Växjö, torsk 3-0..

 

MEN, klockan pinnade på, ett gäng tappra på facebook/sms/telefon var vakna och då kunde man ju knappast vika ner sig..

 

Och jag tänker inte skriva om hela matchen utan man kan sammanfatta den med denna line:
FY SATAN I HELVETE VAD SPÄNNANDE DET VAR!!!

 

Jag STOD fan upp en del.. Det var SÅ nära ibland och så nervöst så jag visste inte var jag skulle ta vägen..

 

De sköt ju SÅ dåligt.. Ryske målvakten Makarov sas att han var asbra, men, vafan, de sköt ju mitt i magen..

 

Fredrik Claessons, Djurgårdens back, fick jag totalt sneflipp på när han på ”Djurgårdsvis” snurrade runt i egen zon och tappa pucken och det såg fan för jäävligt ut..

 

Gustafsson i mål fick knappt ett skott på sig (FYRA stycken efter två perioder.. Otroligt..) Men gjorde en monsterräddning med en halv minut kvar.. Så det blev förlängning.. och minuterna gick..

 

Men så.. Likt ett lottskrap.. Så.. Plötsligt.. Händer det.. Börja på 2:50 om ni vill..

 

http://svtplay.se/v/2669287/ishockey/hojdpunkter_fran_jvm-finalen?cb,a1364159,1,f,-1/pb,a1364158,1,f,-1/pl,v,,2669281/sb,k103687,3,f,-1

 

Och likt det underbara ref av kung Holmgren finns nu ännu ett klassiskt referat då GALNINGARNA Chris Härenstam och Mikael Renberg går bananas fullständigt när Djurgårdens forward Mika Zibanejad avgör med sitt 1-0 mål och, som ni hör, Sverige är världsmästare..

 

När målet görs är klockan efter 04:30 i Sverige.. Jag kommer ihåg att jag sitter i min soffa, med datorn på framför å ser matchen och när det smått ofattbara i situationen sker, att INGEN verkar vilja ha pucken utan att Mika liksom bara åker och hämtar den och blir fri, så är jag uppe ur soffan å på väg fram mot TV:n.. Och när han sätter den så.. Jag blev ta mig fan helt galen.. Hahaha.. Jag minns hur jag hoppar och skriker upp och ner och alla tankar om att man kanske borde iaf FÖRSÖKA att vara tyst var som bortblåsta.. Mitt i min egna eufori då jag precis hunnit skriva ”DJURGÅRDAREN AVGÖR” på Facebook ringer pappa som oxå varit vaken och jag vrålar på honom och det är så himla roligt..

 

Jag sansar mig nog riktigt aldrig utan spottar ut statusar på Facebook, kommenterar andras, skickar sms men kommer iaf ihåg att sätta på inspelningen på min DVD-hårddisk.. Något jag är himla glad för i efterhand för jag har sett det så många gånger sen torsdags natt..

 

Ni som missade matchen.. ni missade en klassiker.. ni som var uppe.. GRATTIS! Ni som gick och la er efter vinsten, ni missade oxå något.. För bland de härligaste kom efteråt.. DÄRFÖR ska jag likt den nörd jag är berätta små detaljer om vad som var sååå läckert med allt som hade med den här matchen att göra:

 

Jag har alltid älskat bilden av en ”exploderande läktare”.. Det är så ballt.. Och det är så ballt för alla som gillar just det, säger alltid samma sak.. Att titta på en läktare några sekunder innan är smått surrealistiskt.. För plötsligt så tystnar allt.. Blickarna på folk blir så tomma.. Det är om att tiden stannar.. Det kan handla om bara 1-2 sekunder men.. Den tiden känns så lång.. Så kommer målet.. och all hell breaks loose.. Vill ni ha ett tydligt exempel.. Titta på det här..

 

http://www.youtube.com/watch?v=K5D9OU9nvdY&NR=1

 

Det behövs inte förklaras hela situationen men det var ett friläge och även om det är liv så hör man sekunden innan det bli mål och man ser hur de flesta stannar upp innan pucken sitter.. Detta var ett avgörande mål i en suddenvinst mot Linköping i en av semifinalerna i slutspelet 2010..

 

Nu var en av de mest konstiga sakerna med matchen att typ ALLA i arenan höll ju på Sverige.. Kanadensarna höll på Sverige eftersom de torskat mot Ryssland i semin.. De tog f.ö. senare Brons mot efter att ha besegrat Finland.. Men, man ser inte jättemycket av läktarna på klippet MEN LYSSNA på jublet.. Det är ju smått ofattbart.. Och de lilla man ser så hoppar ju vissa folk runt och är smått galna för att ett helt annat land än ens eget vunnit?!?!? Only in Canada folks..

JUST efter Mika satt pucken finns det MASSA kul detaljer att titta på:

 

DOMAREN: Det syns inte så bra på klippet jag lagt upp men när Mika får glädjefnatt är han fan centimeter från att RAMMA ena huvuddomaren hahaha...

 

MIKAS FALL: Kolla när första medspelare kommer hur Mika ska hoppa och krama honom och närmast BRUTALRAMLAR!!! Och sen är han uppe på säkert en halv sekund igen.. Stor humor =)

 

BAMSEN: Det som jag tror är materialaren som vid sida om alla tränare/ledare i kostym står å hoppar och vrålar alldeles själv i sin tröja, stora mage och glasögon.. Fantastisk syn! Någon som igår visade sig vara en snubbe som, om jag förstod det rätt, jobbar åt Djurgården Hockey då han intervjuades på Hovet igår!

 

DEN GLADA RYSSEN!?!?! Kolla på klippet 3:10 längst till höger.. Bakom Sveriges jublande ledare sitter en snubbe i ”Russia”-keps och halsduk och smilar..

 

CHRIS: Förutom laget, d.v.s. spelare och ledare, finns det ta mig fan INGEN annan som förtjänar det här guldet mer än kommentatorn Chris Härenstam. Denna überkänslomänniska som fått kommentera sig genom Sveriges silvermedaljer och semifinalförlust.. Han och Renbergs vrål, det sprickande och skärande vrålet när dem vinner är numera lika rysligt som Holmgrens ”Babis”-reff.. Det går liksom inte att titta på utan bli berörd.. Iaf inte jag.. Det bästa kommer nästan efter när man hör Chris vråla ”Äntligen, förbannelsen är bruten” och sedan brister ut i nå slags gråt/garv/jubel på en gång.. Det låter helt fantastiskt.. Man börjar fan skratta och brista ut i gråt samtidigt.. Det är så fint, så härligt.. =)

 

RENBERG: Sveriges största nallebjörn.. Det måste han ju vara.. En oerhörd känslomänniska som ville kramas så fort Sverige gjorde mål under turneringen kändes det som.. Hans galna mässande efter målet, ”Sverige är världsmästare” inte mer än TRE gånger på rad och sedan hans klassiska ”Vad du vill Chris!!” när Chris säger att Micke ska bjuda på champagne.. Fantastiskt..

 

RYSSARNAS FINA GEST: Det syntes aldrig på TV men flera av de ryska spelarna med storstjärnan Kuznetsov i spetsen kramade om de svenska spelarna ogh grattade till guldet efter att de fått sina silvermedaljer.. STORT!

 

RENBERG OCH RÖNNBERG: Efter att Chris och Renberg gråtit ikapp efter målet så tar det ett tag innan de kommer ner till Marie nere i mixade zonen.. De ser helt färdiga ut men bland de finaste är när coachen Roger Rönnberg kommer dit och Renberg kastar sig i hans armar.. När sedan Marie frågar hur Micke känner nu då hans gamla coach vunnit guld så brister det för honom igen.. Så fint..

 

http://svtplay.se/v/2669280/ishockey/ronnberg___jag_ar_chockad_?sb,k103687,4,f,-1

 

Det görs då en liten intervju med Rönnberg innan spelarna kommer å vrålar ”Heeej” och tar över fullständigt.. Rönnberg ser så glad och lycklig ut som de allra minsta på julafton.. Spelarna kommer in och undrar om Chris vrål..


http://svtplay.se/v/2669281/ishockey/_vi_har_nog_sprackt_en_och_annan_hogtalare_?cb,a1364159,1,f,-1/pb,a1364158,1,f,-1/pl,v,,2669287/sb,k103687,3,f,-1

 

I klippet ovan har spelarna dykt upp.. Nästan roligast blire när AIK-backen Patrik Nemeth kommer som gubben i lådan och ska vara längst fram och han ”Heeeeeeeejar” och alla skrattar.. Sedan får han frågan ”Hur känns det Nemeth” och svarar ”Det känns piss”.. Ironin är oerhört rolig och det är under hela sekvensen Rönnberg och Chris' garv som gör att det är så roligt..

 

Efter några sekunder sen kommer en mediesnubbe och vill ta med några av spelarna till en annan intervju och ett stort ”NEEEEEEEEEEEJ” utbrister.. Även det oerhört kul..

 

BLIRE KUNGSTRÄDGÅRDEN!?!?! HAHAHA.. Det här är så kul..

Kolla 1:40 in.. Stoor humor =)

http://svtplay.se/v/2669282/ishockey/spelarna___det_blir_nog_en_lang_natt_?sb,k103687,3,f,-1

 

Efter det så avrundades sändningen nästan en timme efter avslutad match.. Jag var fortfarande så jävla igång så jag tänkte att ”jaha, hur fan ska jag kunna sova nu..” Haha..

 

Jag tror att den här segern betydde så mycket och var så rolig just för att jag sett den här turneringen flera gånger, varit uppe många sena nätter, sett båda finaltorskarna, och framförallt i den turneringen som just var, sett stora delar av alla Sveriges matcher.. Det har varit några sena nätter och man kan verkligen vara tacksam att man börjar 10 på dagarna och inte långt tidigare som många av kompisarna gör.. Som tur var så spelas de nu nästföljande två turneringarna i Ryssland och året efter i Sverige.. Malmö.. Förutom tidsskillnaderna är det annars rätt kul att de spelas i Nordamerika, och kanske främst Kanada.. Intresset är ju helt sjukt.. 15-16.000 på Sverige-Lettland?!?!? Ofattbart..

 

Jorå, man är en nörd allt.. Stolt nörd.. Loud and proud.. Och SÅ stolt svensk som jag var när de här grabbarna vann VM-guld i juniorhockey har jag nog inte varit på länge..

 

Så.. Har det hänt nåt annat då? Hmm.. inte mycket va.. Korta notiser:

SOM om det inte räckte med den svenska gastkramningen tyckte Djurgården Hockey uppenbarligen att de skulle ge oss hockeysupporters ännu värre nervskador och spelade 3-2 mot Skellefteå på Hovet igår.. Fy satan vad spännande det var i slutet.. Haha..

 

Det jävla stolpskott till farsa som lämnade sin son att gå hem efter att han gjort en dålig fotbollsmatch är verkligen årets värsta story hittills.. Jag hoppas pappan mår riktigt jävla dåligt över det här och den jävel som tycker synd om honom i veckan när han kommer berätta om situationen i tidningarna (eh ja NI VET ju att det kommer då svenska journalistkåren i flera omgångar ju tyckt att idioter ska man tycka synd om när DEM gråter ut i tidningarna) kan dra åt fan.. Jävla idiot!!

 

New Orleans Saints spöade Detroit Lions och gick vidare till nästa runda i NFL-slutspelet nästa lördag.. Då möter dem Micke och Björns lag San Fransisco 49:ers på bortaplan.. Familjefejden är officiellt inledd hehe..

 

Slut på griseri, extra lediga dagar och annat mys.. Dags att börja träna, äta bättre/mindre och jobba 5,5 dag per vecka igen.. Synd? Japp.. Nödvändigt? Oh ja.. Haha..

 

TV:

Bra avsnitt av Stjärnorna på Slottet igår igen..
Eldkvarn på Cirkus var väldigt ojämnt..

Thåström på Way Out West var överlag bra..

Dokumentären Hårdrockens Historia ska såklart följas, även om jag tycker det är synd att han snöar in på subgenrer inom metal men lämnar helt death och black metal?!?!?!!? Ofattbart..

 

ALLA som håller på Djurgården BORDE gå på Hovet på torsdag då DIF tar emot Frölunda.. Då spelas nämligen den första hemmamatchen sen Sverige tagit guld och jag hoppas att Mika Zibanejad och Fredrik Claesson hyllas ordentligt.. Skänker även en tanke till stackars Pontus Åberg som skadades innan turneringen och fick åka hem innan första matchen.. Hade gärna unnat ännu en DIF-spelare ett JVM-guld..

 

Näääe nu ere nog långt nog.. Undrar om någon orkade läsa och titta igenom allt..

 

”18 år, han e 18 år, MIKA!!!!”


Ring ut det gamla, ring in det nya..

..eller ring lokala pizzerian, eller vem fan du vill, det är ett nytt år och det här var väl ett jävla intro!!

 

Jaså inte det..

 

Har tänkt ett tag på hur man skulle sammanfatta 2011 på nå vis.. Det var väl som vanligt nuförtiden, jävligt upp å ner som mitt liv är i stort.. Det pendlar mellan helt fantastiskt till totalt mörker men.. ja.. Det var väl ett ”smärtsamt år”.. Det är nog det första jag tänker på.. Onda fötter, ben, häl, rygg och problem med skor/inlägg och fan och hans moster.. Det är väl inte helt bra ännu, vet jag inte heller om det kommer bli men, det är bättre än typ april-mitten av juli då det inte var någon lek..

 

Jag åkte till Wacken 10:e gången på elva år.. Ett jubileum som i vanlig ordning var bra.. Men som kunde varit bättre.. Jag slåss allt mer med sömnknas och beslutet att inte åka tillbaka iaf nästa år känns ganska bra.. Framför allt då min enda festival i år ser ut att bli Metaltown i Göteborg.. Där Slayer spelar, där är jag.. Så är det ju..

 

..och så var det ju, i en av årets absoluta höjdpunkter!! Första helgen i juli var det BIG FOUR i Göteborg.. Metallica, SLAYER, Megadeth och Anthrax bjöd på stort spektakel på Ullevi.. Anthrax var okej, Megadeth jättetråkigt, Slayer var bäst och Metallica var även dem skitbra, framför allt var dem flera resor bättre än vad jag förväntat mig. En ashäftig kväll och fortfarande är det så att alla som såg det på TV säger att det var skitbra, men VI som var där vet hur mycket bättre det var på riktigt.. =)

 

BEANTOWN! BOSTON! Två gånger! ?!?!?!??! REALLY!? Ja, fan, really.. Två gånger.. Och, inte på ett år, eller jo, men inte bara, två gånger, på SEX veckor.. Haha.. Efter septemberbesöket 2010 var det dags igen i 21:a juli.. Jag åkte med kamrat farbror Reidar.. Den här resan blev jävligt lärorik.. För oss båda i allmänhet, för mig i synnerhet.. Vi hade skoj, men jag insåg mer och mer mitt behov av att vara själv.. Detta fick följden att någon månad senare var tvungen att ha samtal om vad som hände på sommaren.. Som tur var är han, även om han säkert var ledsen, en klok person så han förstod hur jag tänkte, något jag är jävligt glad och tacksam för.. Även om jag fortfarande har dåligt samvete.. När jag sedan åkte tillbaka med Veronica i september var det lite samma sak.. Då var jag mer själv men insåg även då att ”Bo i ett eget rum” är nog en bra idé..

 

MEN; överlag hade jag skitroligt med båda sällskapen, haha, insåg när jag skrev att det lät ju som det var ett jävla elände.. Sommartrippen kan man väl sammanfatta med MASSA MAT, 4 segrar på 5 matcher, en torskmatch som var helt sanslös, massa kläder, sabla varmt.. Haha =) Hösttrippen var mera fokus på Sox-Yankees, för äntligen.. Rödstrumporna torskade men det var så stort så, ja, ojoj.. Jag fick träffa Clark och Laura (med hennes son Jamie), två kompisar från fan-sidan jag hänger på.. Himla roligt.. Mot slutet på den veckan när jag skulle hem igen insåg jag en annan sak.. Två gånger på 6 veckor var skoj, men ganska mycket... Åk inte två gånger igen.. ”Du har det rätt bra där hemma..” Men jag hann knappt komma hem så var schemat för 2012 släppt, och planeringen började, igen =) ..och efter funderingar, tankar, övervägning av alternativ, räknande ekonomi så.. Ja, det vet ni ju redan.. New York 17:e augusti.. 3 dagar, 2 matcher mot Yankees på Yankee Stadium.. Sen flyg till Boston 20:e augusti.. 4 dagar, 3 matcher.. Hem 24:e augusti.. Det blir inte mycket bättre helt enkelt.. Att se Red Sox-Yankees i New York har, efter att se dem överhuvudtaget som jag gjorde i september, varit en dröm länge och det är inte för inte jag har kallat eventet för ”Dreamtrip 2012”.. Denan gång åker jag helt själv.. Det känns jättebra.. Jag får träffa Laura och Jamie i New York. Har jag tur kommer Rob från Kanada den helgen till New York oxå.. Sen har jag det så bra så att Laura och förhoppningsvis även Jamie åker med till Boston oxå, samtidigt som Clark kommer från Maine igen.. Jorå.. Jag har det ganska bra, och att åka själv känns inte bara bra, utan även helt nödvändigt..

 

Det föds ungar fan överallt.. Haha.. ”Baby Boom” sjöng Magnus Uggla om och det är ta mig fan rätt ord.. NU har jag fan tänkt till och hoppas jag inte glömt någon nu men för mig ere iaf två stycken som fångat mig lite mer.. För när plastsyster Anna fick Alice så, ja, det var skoj, men det var först när man började träffa henne och, som jag skrivit förut, bara att sitta och titta på hennes äventyr, haha, fantastiskt.. MEN, när Jamie kom, Ken och Carros son, då vare verkligen, det var verkligen något.. Det kändes och gör fortfarande, och man skiner upp när man ser honom.. OCH som jag alltid sagt, det är skitkul att se andras ungar för då behöver jag inte skaffa några egna =)

 

Fast ja, ska man skaffa ungar, om man nu vill det, ere ju bra om man har nån att, haha, göra barn med.. Det är väl fortfarande ett svart hål för mig men, jag fortsätter hoppas.. Och, jag tänker ibland att man kanske borde förändra sig.. Men när jag ser hur vissa har det som par i min omgivning, inser jag att jag inte vill vara en del av som dem har det heller.. För vissa av dem hajar inte hur bra dem har det.. Och tyvärr tycks även en del så smått glömma bort sina egna liv, bara dem är två.. Och.. Det vill inte jag.. Men visst fan är det ensamt, ibland..

 

Det släpptes musik oxå! Men det var inget starkt skivår, iaf inte för mig.. Jag skulle göra en topp 10-lista, det gick inte riktigt.. Visst fan köpte jag plattor, tror att jag under året köpt iaf 15 stycken som släpptes 2011.. Men.. Hmm.. Näääe, Gorgasm gjorde årets hårdrocksplatta och Tom Waits årets ”vanliga” skiva..

 

Filmer.. Öh.. Haha.. Ja.. Nån såg jag väl men.. Äääh..

 

DIF Hockey var sådär..

DIF Fotboll var sådär..

Boston Red Sox var först kass, sen asbra, å sen kass igen, missade slutspelet, det sög nå fruktansvärt..

 

Jag började söka jobb, jag har inte fått något nytt än.. Jag fick lite bättre villkor på jobbet.. Jag inser dock att jag måste vidare nån gång sen får vi se när och om det blir så..

 

NU FÅRE VA nog med 2011..

 

2012 inleddes med nyårspartaj hos Pelle och Ia går.. Det var goooott.. Det var skoooooj.. Det var kalasbra =D

 

Fabian e fan galen..

 

Sveriges vändning mot Ryssland i junior.-VM i morse var ta mig fan inte klokt! Fyfan vilket ös det var i tredje och förlängningen.. Chris Härenstam och Micke Renberg var ta mig fan galna, jäävligt roligt att lyssna på!

 

Från tisdag 20/3 kan man kolla hur mycket man får tillbaka på skatten på denna länk: http://www.skatteverket.se/4.18e1b10334ebe8bc80005676.html

 

Jag vill veta när Red Sox släpper biljetterna till matcherna.. Hoppas på lördag 28/1..

Det kunde bli en bra present =)

 

Jobb måndag till torsdag kommande vecka.. Torsdag till 16, sedan tre dagar ledigt.. Fint =D

 

NFL-slutspelet börjar kommande helg, känns inte lika hett men visst fan kommer man kolla en del..

 

Lewis Black! SÅ rolig.. Helt galen.. Vrålar och har sig på scen.. Asbra!!

 

Har lyckats koppla ihop PS3:an till Internet.. SÅ nu kan jag se baseballmatcherna direkt på TV:n VIA PS3:an.. Skitskoj att det funkar. Sen att reglerna är helt jävla mongo att när jag reggar mig själv går det inte, MEN, när jag kallar mig Benny Barnaby som bor i New Jersey, då ere minsann fritt fram..

 

Väck med julen då.. Back to normal.. Iaf nästan.. Som sagt lite kortare vecka, tar träningsfritt och grisar en vecka till.. Men sen ere back to normal. Jag ska inte säga att jag längtar till Friskis, men jag tror att det kommer kännas bra att gå tillbaka dit =)

 

Vet i fan om jag har så mycket mer att skriva om ikväll..


RSS 2.0