Man behöver ju inte dra HELA historien..

..men egentligen är den ganska väsentligt för att ni ska förstå vad ”that little ol' band from Texas” betytt för mig..

 

Men, som sagt, från att ha hört ”Viva Las Vegas”, Elvis-covern som blev en stor hit, som var med på ”Greatest Hits”-skivan 1992, då var jag 9 år, så blev det bara mer och mer.. När ”Antenna” släpptes med brottarhiten ”Pincushion” som solklar höjdpunkt 1994 skulle jag och pappa se dem första gången den sommaren på Sthlms Stadion.. Jösses vad jag grät hemma när jag fick reda på att det var inställt.. Det glömmer jag aldrig, satan va ledsen jag var.. Samma år hamnade jag sedan på sjukan med magproblem, inget allvarligt men jag fick ligga där några dagar.. Samma dag jag skulle få åka hem var det en notis i tidningen, ”ZZ Top till Sverige, 3 december på Globen”.. Ujujuj.. Jag kommer inte ihåg jättemycket, har några minnesbilder i huvudet men jag minns hur jävla bra jag tyckte det var.. Då var jag fortfarande 11 år.. 11 år, jösses.. Då hade jag gillat dem i två år redan..

 

Andra gången var bara några dagar efter min födelsedag 1997, då på Hovet.. En konsert som jag minns med besk smak.. Konserten var inte alls lika bra som tre år innan, men den förstördes mycket av mina tvångstankar.. Som under det året och runtomkring den tiden var som svårast.. Dem gick inte att stänga av och det sabbade allt.. Det var därför en stor glädje och revansch när bandet jag HOPPADES få se igen för att inte ”avsluta” med en sådan upplevelse kom tillbaka 2003 och var så jävla bra.. Pappa diggade deras nu lite mera utspace:ade sound och till viss del flummiga ljudbild, framförallt trummorna.. En annan hoppade och tjoade och var överlycklig.. Efter den konserten minns jag att jag tänkte att ”nu MÅSTE jag inte se dem något mer för nu kan jag minnas dem med stor glädje och inte smolket i bägaren som konserten 6 år tidigare innebar..”

 

MEN så återkom dem, nyheten om ZZ Top till Sweden Rock 2009 slog kanske inte ner som en bomb men en liten överraskning var det allt då ”konserten i Karlstad blir den enda i Sverige” VÄRSTA LJUGET VA!! SÅ vips åkte man dit, såklart, vafan trodde ni haha.. Det blev äntligen ett besök på festivalen för jag hade sagt det i flera år att ”kommer ZZ Top så kommer jag”.. Konserten var väldigt bra och MYCKET känslosam för mig.. På festivalen inleddes en ny vänskap med ”farbror Reidar” och jag helt övertygad om att vi blev tighta jävligt snabbt med tanke på mina ”idéer” och känslor kring den konserten, samt även hans känsloyttringar två dagar senare när Riot spelade, det var jäävligt bra för övrigt..

 

För några månader sedan annonserades det ut att ZZ Top + Doobie Brothers skulle spela i Göteborg 22:a oktober.. Febril planering och funderingar inleddes direkt och check med Rock N Roll Emil om sovplats så var resan så gott som klar.. DÅ, någon vecka efter, släpptes en extrakonsert.. Annexet, Sthlm, 24:e oktober.. Jubel, tjoande och smil upp till öronen och biljett inhandlad snabbare än Hjulben såklart..

 

SÅ IKVÄLL 20.04, typ, stod dem där.. VÄRLDENS COOLASTE BAND utan snack.. ”Got Me Under Pressure” inledde igen och känslostormen inombords var än en gång större än Gudrun.. Det var så jääävla roligt, igen.. Det svänger som fan.. Dem är gamla, dem är gubbar, dem har långa skägg, SO fuckin what, dem är så jävla bra, det är så roligt.. ”Party On The Patio” och ”Brown Sugar” var två låtar som skilde från förra sommaren.. Mycket roligt.. Jävligt coolt bluessvep i mitten.. Antar att många som enbart ”kan” hitsen och uppskattar dem kan ha tyckt det blev tråkigt då, INTE jag, sväng sväng och gung.. Jag blev nästan nervös att de skulle skippa min favvolåt, ”Sharp Dressed Man” men ”Eliminator”-svepet med ”Gimme All Your Lovin”, ”Sharp...” och ”Legs” dök upp mot slutet som en härlig käftsmäll.. Efter avslutande ”La Grange” och ”Tush” fick man dra hem glad i hågen..

 

Nog finns det band jag gillar mer idag.. Slayer, bl.a. Så kommer det förbli, men, ZZ Top kommer alltid betyda massor, dem var först! I veckan har jag tänkt tanken hur det kommer kännas när man får höra att Billy, Dusty eller Frank går bort... Usch, det kommer vara fruktansvärt.. Som tur var har det inte hänt ännu och ikväll gjorde dem mig glad och lycklig igen!! =)

 

Som en liten parentes måste jag nämna detta.. Varje människa får gilla och beröras av den musik man vill.. Men när Aftonbladets Markus Larsson brutalsågar ZZ Tops spelning i Göteborg i fredags (ett plus) så undrar jag lite vad fan han gjorde där.. Markus Larsson är alltså snubben som tycker att Håkan Hellström är typ det bästa Sverige har och står och gråter när han ser Håkan på Hultsfredsfestivalen.. En sådan ,människa kan jag omöjligt ta på allvar när han recenserar världens coolaste band och sågar dem nå grönjävligt.. Ja, vad vet jag, det var väl för svängigt och för bra sång för att han skulle fatta.. JÄVLA POPSNÖRE!!!

 

Innan konserten var jag och Ken på Sthlms Stadion och såg DIF spela en helt galen jävla match mot Elfsborg.. Den var fan sanslös.. En match helt utan försvarsspel, kändes det som iaf, fick ett jävla läckert slut när DIF kvitterade till smått otroliga 4-4 med typ 15-20 sekunder kvar av ÖVERTIDEN?!?!?! Det var inte direkt ugnsvärme ute men det var inte lika illa som jag hade trott, och slutet var ju skitskoj..

 

Apropå Ken får han och hans sambo Carro reda på om dem ska få en pojke eller flicka imorrn.. Det är jävlar i mig spännande, Ken är så satans gravid nu haha.. Babyboomen fortsatte IGÅR med att plastsyster och hennes sambo Jens berättade på familjemiddagen att dem ska minnsann oxå få barn.. hej och hå, mycket kids blire.. Nog för att jag ser Anna lite som en syster men, ja skulle inte säga att jag skulle bli morbror för det känns faktiskt lite fel.. Plastis-morbror kanske men, nja, man ska inte överdriva sånt där.. SKOJ SOM FAN för dem är det dock.. Jag droppa det redan klassiska citatet igår att jag kunde vara barnvakt när barnet slutat skita.. vet i fan hur jag tänkte där men jag vet iaf vad jag menade, tur det, illa vore det annars..

 

Att jag dessutom var så jävla trött, slö och inne i hockeymatchen att jag inte fattade att dem skulle ha barn utlöste oxå enorma skrattsalvor hos resten av familjen.. Men vafan de får man väl bjuda på när man är en knäppskalle som jag hahaha..

 

World Series inleds på onsdag.. Texas-San Fransisco i finalen.. OOOOF det var inte många som räknat med innan säsongen.. Själv tycker jag det är skitskoj.. Nu när BoSox missade slutspel var det här bland det roligaste som kunde hända.. Tampa ut i kvarten, kanon, Yankees ut i semin, kanon!! Ser MYCKET fram emot finalen och hoppas det inte blir 4-0 till något lag så man missar det när man är i London i helgen..

 

Saints kommer knappast vinna Superbowl igen 2011.. Idag en närmare chockförlust hemma mot Cleveland, 17-30.. 4 interceptions av Drew Brees, gomorron liksom.. men men.. Såklart vann jävla Atlanta som går mot segern i NFC South, vafan!!

 

Som sagt, London i helgen med Bojje och delar av familjen, GRYMT sa grisen å sket ner sig.. QPR-Burnley på lördag, San Fransisco-Denver på söndag.. Bra jävla line up asså!

 

Måste fan packa väskan och försöka komma i säng nu men innan jag drar vill jag rekommendera en sida för..

 

..den roligaste läsningen just nu läses på Pär Myrkheimrs blogg.. Han är fan inte klok, så jävla rolig och egen och säger fan ALLTID vad han tycker och tänker.

Han är fan skitskoj!!!! Hej svejs va, hahaha..
http://myrkheimr.blogspot.com/

 

PARTY ON THE PATIO!!!! =D


Obsessed by the..

..passion.. and.. the Obsessed..

 

Haha ingen fattar nånting..

 

För sportintresserade och i synnerhet av klubben Liverpool, och därmed såklart engelsk fotboll, har det nu under en tid och i synnerhet den gångna veckan varit ett himla ståhej om att klubben skulle säljas.. Detta är egentligen ingen stor sak för mig, OM det nu inte varit så att det är ägarkonsortiet (tror jag det heter) NESV (New England Sports Ventures) som står bakom det.. NESV äger nämligen oxå det lite mer, för dem, ”hemma-aktiga” laget Boston Red Sox.. Det är DÅ det blir intressant för undertecknad.. Rödstrumpornas principal owner, eller ja ”Huvudägare” på svenska typ, John Henry är den som nämns i TV som köpare.. Vet även att Tom Werner är med där på ett hörn.. Det kändes lite konstigt för ett tag sen att se Mr. Henry / Werner på Goodisons Parks läktare då Liverpool möter Everton på bortaplan.. På baseball-lagets hemsida garanterades mycket noggrant att köpet av Liverpool FC inte ska påverka någonting vad gäller ekonomin för Red Sox.. Det får man ju hoppas.. För huvudfokuset borde och SKA vara att vinna World Series 2011, vilket betyder att tjacka bullpen-spelare, och skriva nya kontrakt med David Ortiz, Victor Martinez och Adrian Beltre.. SÅ AGERA NU i början på november, och visa att ”inte påverka” inte bara var snack!!

 

Usch va hemskt det var att se intervjun med Jim Frick.. Travtränaren och kusken som gick i backen nå fruktansvärt på Solvalla i mars i år.. Troligen det värsta jag sett inom travet.. Hans tal och gång var tydligt märkt av skadan... Nä, så sorgligt =(

 

Sa upp vänskapen med en snubbe i veckan.. Sa att jag inte accepterade hans beteende och omöjligt kunde stå bakom hur han beter sig.. Det är inte så att jag hatar honom och vill han egentligen inget illa, hoppas ist. Det blir bättre och han får ordning på sig själv, men så länge han beter sig som han gör nu så vill jag inte ha med han att göra..

 

DIF Fotbolls ”Hemma bra men kassa borta” fortsatte idag med 3-1-torsk borta mot Trelleborg, såg knappt halva matchen.. Hockeylaget tog dock en viktig seger hemma mot Frölunda igår, 3-2, 3 poäng, fint! Ragge var med igen och var fan hur bra som helst.. Staffan Kronwalls första match och det jag såg av honom såg bra ut.. Hemmafight på tisdag igen, då kommer Brynäs.. Dags att ta revansch för senast så Dunder kommer ner på jorden hahaha =)


The Obsessed är ett band som rullat mycket i veckan.. har införskaffat två skivor med dem.. Den utgångna debuten hittades på svenska sajten Record Heaven i veckan och beställdes tokfort.. Väntas komma imorrn.. Trevligt =)

Måste fan hinna duscha ikväll, tydligen stängs varmvattnet av imorrn halv nio.. HALVJOBBIGT om man skulle behöva duscha då..

 

Fyllot som hotade mig med diverse saker för en tid sen på jobbet, vissa minns säkert det, har under senaste veckorna växt till Västertorps största hatobjekt.. VARENDA människa man snackar med verkar vilja att den jäveln ska gå i backen.. För nån vecka sedan ryktades att han fick stryk och fick åka ambulans.. Tyvärr var han tillbaka några dagar senare.. Största smått fantastiska händelsen var i fredags när ett annat fyllo (ett snällt!) som går med rullator slog på han i fejjan och sedan typ halta/vinglade/gick därifrån med sin rullator.. Och ryktesvägen säger nu att nu känner sig det elaka fyllo HOTAT (?!?!?!) och vill ha en ny lägenhet någon annanstans av socialen.. Fortsättning följer på den först jobbiga men på senare tiden mycket komiska händelsen =) Rättvisa kanske skipas och idioten får inte mer än vad han förtjänar haha...

 

PÅ SÖNDAG ERE ZZ TOP!!!!!

 

Dags nu att bädda rent och lägga sig.. Dags för en ännu en vecka av passion..


Ännu en vecka är slut..

..å det hände väl inte alltför mycket men här är iaf en liten summering..

Fick en ny bäddmadrass av bästa mamma idag.. Nya lakan oxå.. Hon fick en kanelbulle, bra deal (skrattar).. Bäst är hon!

 

DIF Hockey hade en fruktansvärt ojämn vecka med trevlig seger i tisdags, pinsamt dålig torsk i torsdags, och närmast chockartad vinst igår.. Tuff vecka nu med Linköping borta på tisdag samt Frölunda hemma på lördag.. Blir tight som fan..

 

Skoj fest hos Pelle och födelsedagsbarnet Ia igår.. Riktigt jävla trevligt.. Vi spelade Wii.. jag pendlade från halvt briljant till superkass!!! Haha..

 

Riktigt nice av SD att verkligen visa sig som ett anti-rasistiskt parti genom att LÄMNA SALEN när det predikades om just anti-rasism.. Skitsmart..

 

Den nu fleråriga rivaliteten mellan DIF Hockey och Linköping HC har gjort att jag knappast ser dem som nå favorit.. Måste dock ge dem cred för att matchen på tisdag spelas redan klockan sex i Linköping.. Tyckte det var konstigt som fan innan jag insåg att Holland-Sverige börjar 20.30... Så, bra där ”Clubben”..

 

Yankees slog ut Minnesota med 3-0 i matcher, fan va äckligt.. Texas hade 2-0 i matcher mot Tampa efter båda matcherna I FLORIDA, skulle sedan avgöra på hemmaplan, men inte fan gick det, ist två raka torskar och nu en oviss femte match igen på tisdag i Tampa.. En galen pitcher-match mellan Tampas ess David Price (som inte hade sin bästa match i match ett) och Texas dito Cliff Lee (som hade en betydligt bättre match ett).. Ska ses på onsdag!! Slå ut packet nu, kom igen Texas!!!

 

Blir å dra till tippen på tisdag efter jobbet med farsan å slänga madrass och gammal tv.. Kens gamla tv har stått väääl länge hemma hos mig.. Gamla madrassen ska väck oxå!

 

Borde kanske skriva mer.. Vet inte om vad dock.. Känns som jag har massa frustration som borde komma ut men det tar stopp här..


En trevlig revansch..

..för tisdagens debacle blev det idag..

DIF Fotboll vann med 2-1 över AIK på Råsunda.. Jävligt trevligt.. Det var ingen stormatch på något vis.. AIK gjorde 0-1 på en solklart dömd straff.. Kennedy kvitterade till 1-1 med dryga 5 minuter kvar.. Sharbel Touma gjorde sedan 2-1 på en helkonstig situation några minuter in i andra halvlek.. Såg ut som att ingen av AIK-backarna kunde bestämma sig vem som skulle ta bollen och samtidigt kom målvakten ut, Touma lobbade och det var 2-1.. AIK hade några riktigt giftiga chanser sen under andra halvlek men Dembo storspelade och DIF lyckades hålla undan.. Fantastiskt.. En skön och välbehövlig revansch för hockeyförlusten i tisdags som jag skrev om i tisdagens extrablogg-inlägg.. Finns längre ner här om ni missat det..

 

DIF Fotbolls säsong går mot sitt slut.. En månad, 4 matcher kvar.. Trelleborg borta, Elfsborg hemma, Gefle borta och Halmstad hemma i den avslutande matchen lördag 7:e november.. Behöver ju inte sammanfatta säsongen redan nu men, man är ju nöjd.. DIF klarade sig från den, på förhand, väntande bottenstriden.. Man lyckades ta några nödvändiga segrar i våras på hemmaplan men utan att imponera.. Vinster man inte tog förra året som gjorde att man hamnade där man gjorde.. På senare tid har de även, framförallt på hemmaplan, spelat rätt trevlig fotboll.. Årets höjdpunkter hittills är utan tvekan de båda derbyvinsterna mot AIK samt segern hemma mot Malmö med 1-0!

 

DIF Hockey förlorade även matchen mot Luleå i torsdags, man spelade dock KLART bättre än i derbyt och kan vara på rätt väg trots förlusten.. Förhoppningsvis presenteras Marcus Nilson som nyförvärv imorrn kväll eller på tisdag, hoppas det.. NU är det kanske inte just det som fattas just nu men om han kommer in i laget igen så har vi en som kan hålla i pucken och på det sättet få fast pucken lättare i anfallszon, sprida ett lugn, samt att omgivningen kanske höjer sig..

 

Lyckades med konststycket att efter femtielva sorger å ännu fler bedrövelser faktiskt plussa på hästspelet igår.. inte mycket alls, MEN iaf.. 200 ut och 223 in var ju iaf, ja, 223 tillbaka haha =D

 

Boston Red Sox säsong anno 2010 tog idag slut. Man avslutade med att slå tillbaka New York Yankees hemma på Fenway Park med 8-4.. Gott så.. Man missar som sagt slutspelet, som inleds på onsdag för övrigt, vilket är tråkigt men så är det.. Hoppas man lyckas behålla Adrian Beltre och Victor Martinez.. Stannar dem, de skadade kommer tillbaka och de värvas lite bullpen-hjälp, då kan det bli ett bra 2011.. Premiär borta mot Texas Rangers fredag 1:a april.. Längtar redan haha =)

Fint dop för Jimmy och Daniellas dotter Hailey igår.. Var dock skönt att lyssna på Deathspell Omega senare så skallen kom tillbaka i normal författning efter att ha få lyssnat på allt skitprat i kyrkan..

 

För andra lördagsnatten i rad var löken slut på kebaben vid Mariatorget, SKANDAL FÖR FAN!!! Händer det en tredje gång ska jag fan bojkotta.. Eller nääääe, de lär jag inte göra, men trist är det haha =)

 

Köp en tidning/läs på nätet på tisdag då kamrat Tobbe med största sannolikhet kommer vara med.. Det blir då officiellt det smått sanslösa och helt fantastiska att han spelar huvudrollen som den unge Stig-Helmer i den nya filmen i ”Sällskapsresan”-serien som kommer ha biopremiär på juldagen 2011.. Lasse Åberg regisserar och Tobben hade första filmdagen i onsdags veckan som gick.. Imorrn ere fortsatta inspelningar samt besök från flera medier.. Det är så jävla ultraskoj samtidigt som jag knappt fattar att det är sant! =D

 

NHL börjar nästa vecka, skoj såklart, har inte haft direkt dunderkoll och vet inte riktigt vad man ska tro om Penguins men att de tappat Sergei Gonchar är såklart inge bra, även om de verkar ha fått in två bra andra bra backar, well well får se hur de går..

 

Trevligt att systrarna Lindgren var med på Råsunda idag även om de inte satt med oss.. Jag var dock lite nervös när Carro var me med sin gravidmage med risker för idioter i omgivningen samt händelser innan och efter matchen.. Hon i sin tur verkade dock betydligt lugnare än vad jag och framförallt ”soon to be daddy”-Ken var.. Nu gick allt bra, vilket såklart var bra men iaf..

 

Victor hade tydligen tjocka långkalsonger vilket han var jävligt nöjd med..

 

Ken körde brutal-sightseeing med bilen då biljetterna som skulle hämtas till tjejerna inte riktigt var där han trodde.. Det stod ju iofs i sms:et var han skulle åka men, ja, det är inte alltid lätt som man säger..

 

Hysterisk humor igår när gudfar-Ken slog till med den fantastiska förmågan att inte kunna tända dopljuset.. Asgarv i bänkraden i kyrkan.. Tillslut tändes det iaf, då såg han jääävligt lättad ut =D.

 

Tjacka ”The Future” av Leonard Cohen i fredags.. 70 spänn på Fönstret, KLART jävla värt.. Ska poppa massa på jobbet imorrn..

 

Tungt hockeyschema denna vecka.. Timrå hemma på tisdag, Tälje borta på torsdag (nej, jag ska inte dit..) och Färjestad borta på lördag.. Det blir tufft.. Tänkte ju efter torsdagens match att ”Timrå på tisdag ska vi väl ännu kunna slå..” Sedan gick Timrå ut och imponerade genom 3-0-seger borta mot HV igår, hej å hå.. Det blir spännande, HEJA DIF HOCKEY!

 

Morsan å Björnes flytt gick tydligen bra, det är skoj för dem!! =)

 

Det har blivit bättre med mina nyköpta sulor med hålfotsinlägg men får fortfarande ont i främst mitt vänsterben/höft av nån anledning.. fattar inte vad det är.. Kanske måste gå och kolla.. Så jääävla störande.. Men men.. Får se om det ger med sig om man kan komma igång och börja träna igen.. Kanske redan imorrn..

 

Måste införskaffa Obituary-plattan snart..

 

Humor idag när domare Johannesson i derbyt rammades av en AIK-spelare, föll ner på gräset, och inte kom upp.. han låg verkligen kvar.. Spelet fortsatte och man undrar vad som hänt om t.ex. DIF gjort mål i anfallet.. han låg kvar ganska länge.. haha.. Situationen blev dock ÄNNU roligare när AIK-klacken mycket snabbt började skandera ”Filmare, filmare, filmare..”.. SÅ JÄÄÄVLA ROLIGT!!!

 

Träffade på Stefan å Kristoffer i torsdags på matchen för första gången sen KISS var i stan i somras, jääävligt trevligt!!!!

 

Kan knappt fatta att San Diego Padres högst troligt missar baseball-slutspelet, herregud de låg ju typ 12 matcher före tvåan i deras division för 1-2 månader sen.. Det kan gå snabbt i baseball..

 

Yankees möter Minnesota.. Tampa möter Texas.. D.v.s. GO TWINS! GO RANGERS!! BEAT RAYS! BEAT NY!!!

 

Nä, dags för sängen, måste fan lägga mig.. Beskedet jag skrev om förra veckan kom inte den här veckan, vet inte om det blir i kommande veckan, jag får se, men jag lovar att uppdatera så fort jag vet nåt..


RSS 2.0