Fantastisk påsk!!!

Se där, jag håller på vad jag lovar, att uppdatera varje söndag, OKEJ nu ere måndag enligt klockan man vafan, SÖNDAG NATT å jag är ju uppe så jag kan ju lika gärna skriva lite!!!

 

VARFÖR börjar jag blogga då 02:20.. JO, för att det är äntligen baseball time.. Sånär som på 8 dagar var det ett halvår sen som man satt halvt vansinnig då LA Angels slog ut mitt gäng, Boston Red Sox, på Bostons hemmaplan.. En ledning i matchen som såg klar ut och fortsatt hopp i slutspelet var på gång men istället så sumpade closern Papelbon det och vips var det 6-7, vinst för Angels, 0-3 i matcher för Red Sox och slutspelat.. En närmast chock.. Inte att Angels vann men sättet som det gick till på.. De hade dominerat match 1 och 2 klart på hemmaplan och Red Sox offence kunde inte producera.. Nu i 2 raka hemmamatcher skulle Red Sox försöka tvinga fram en match 5, men så blev det inte..

 

Redan innan dess var det klart.. Opening day 2010.. 4:e april, Sunday Night Baseball 8:05 P.M. E.T. (d.v.s. 02:05 i Sverige).. Boston Red Sox – New York Yankees på Fenway Park i Boston.. En hetare förstamatch kunde man knappt tänka sig..

 

Som flera av er vet är jag numera en baseball-dåre utan dess like.. Jag ser det nästan varje dag och väljer bl.a. hellre baseball än fotboll i många fall.. Såklart inte när DIF spelar men, ja, annars så.. Hockey är fortfarande det största för mig men ser ofta hellre baseball och, när det är den säsongen, amerikansk fotboll före ”vanlig” fotboll..

 

Boston Red Sox har funnits för mig länge, mycket genom tv och myten.. Det vart mitt gäng efter World Series-vinsten 2007.. Höll inte på dem då, men, visst följde jag dem i finalen mot Colorado Rockies.. Sedan säsongen 2008 och kanske ännu hellre 2009 har jag ständig koll på dem.. Det har blivit en passion för mig som för övriga lag man har.. inte som Djurgården, kanske, men på samma sätt som New Orleans Saints (NFL), Pittsburgh Penguins (NHL) och Arsenal.. Även om i just fallet Arsenal jag nu ser färre matcher än nånsin, likaså med Barca och Juve som jag såg nästan jämnt förut.. Det är helt enkelt inte lika skoj längre..

 

Med favvogäng följer ju även raka motsatsen.. AIK, Hammarby, Manchester United, Real Madrid, Ottawa Senators (Jävla Alfredsson!!) har på senare tid fått stort äckligt sällskap av de jävla New York Yankees.. För tillfället Nordamerikas bästa baseball-lag då de vann World Series 2009 är oxå det värsta.. Det vidriga gäng som tillsammans med ett annat skitgäng, Tampa Bay Rays, slåss med Boston om EN plats i slutspelet.. En plats som ofta blir två då wild card-laget ofta kommer från just AL East, division där de tre nämnda spelar..

 

Red Sox har inför säsongen 2010 satsat mycket på ”försvar”.. låter märkligt för nån som inte förstår baseball men som såklart handlar om att ha bra pitchers (kastare) och på ytterplan kunna ta ”lyra”, bränna nån genom snabba kast, fånga studsande bollar o.s.v. Man har släppt Jason Bay till N.Y. Mets, är itne helt förtjust i det då han var en av de bättre slagmännen de 1,5 år han spelade i Red Sox-tröjan.. De har ist värvat en en stjärn-pitcher, John Lackey från L.A. Angels, och tre bra defensiva ”ytterspelare”.. Red Sox ska bli ett mera försvarsstarkt lag och det är ju kanske bra men jag undrar hur mycket laget kommer lida offensivt.. Det känns lite ”sådär” inför denna säsongen, Red Sox kommer såklart vara med där uppe men med Yankees som huvudmoståndare och ett starkt Tampa Bay Rays så komemr det bli ett tufft år, ett spännande år.. Låter kanske lite fläng å skriva allt sånt här då matchen som just nu håller på (Yankees leder 2-0) är match 1 av 162, men, ja, den här första 3-matchserien mot Yankees känns viktig!!!

 

Massa jävla störningar på ESPN America senaste dagarna, gillar inte, funderade på om de var nåt med mottagningen men ALLA andra kanaler funkar ju bra, men men, hoppas det inte är lika illa på Telia-boxen sen!

 

2010 års påsk är snart över, det har varit kalasbra.. Väldigt trevlig middag hos morsan i torsdags.. Linköping-DIF 1-3.. Sedan trevlig dag hos farmor i fredags med massa go mat.. Lugn kväll hemma sedan.. Dessutom storslagen dag igår med besök på Fönstret, DIF-Linköping 3-2 efter sudden, och sedan asbra kväll på Pub Anchor på kvällen med Puff, Monki HATT Business, Piffy, Jones å allt vare va.. Ozzy The Coverband var ruskigt bra..

 

Hade nya jeans, tydligen livsfarligt, haha, ryggen blev helt skev, men men.. Så kan det gå, går snart över =)

 

Inhandlat lite musik oxå.. Magnus lindberg/Basse Wickman, Leonard Cohen, Disavowed och Gorgasm.. Som vanligt en sjuhelvetes blandning haha..

 

Påsken blev lite av en saga för DIF Hockey.. 2-0 i matcher mot Linköping.. Det ser bra ut.. Nästan för bra haha.. Matchen i Linköping i torsdags var mycket MYCKET bra från DIF:s sida.. i 3:e perioden kändes det som att det aldrig blev farligt.. Visst var det nerv men DIF hade kontroll på det.. Matchen igår på Hovet var en annan sak.. Bra start av DIF men kunde inte göra något av det övertaget, istället kom Linköping in i matchen med 0-1 i PP efter en, ja, va vare, dryg kvart tror jag.. I andra fortsatte det, 0-2 och ett ribbskott från 0-3.. Inför tredje kändes det inte sådär jääättebra.. men ett snabbt 1-2-mål av Mackan Nilson i PP, publiken vaknade, det blev ett jävla tryck.. Drag.. Lite press.. Gamle Falken kunde kvittera till 2-2 och det kändes efter det med några minuter kvar som att det spelades hyperförsiktigt från båda lagen och att det blev sudden var ingen högoddsare.. Stark vändning tyckte vi då.. Sudden blev sedan en pärs, DIF började bäst, hade lite övertag, en jättechans att göra mål direkt efter dryga halvminuten, men miss.. Efter ett tag tog LHC över, hade pucken fan HELA tiden kändes det som, DIF kunde inte få ur pucken ur zon.. I några minuter var ja säker på att kassen skulle komma när som helst i Linköpings-favör.. men övertaget svängde igen, DIF tog ltie kommando, var nära några gånger men fortsatt storspel av Norrena i Linköpings mål, han var fantastisk igår!!!

 

Tiden gick.. Inga mål.. Nu skulle det bara spelas av för att det skulle bli en femte perioden.. Klockan står på 19.20.. DIF ska bara hålla i pucken i egen zon, Mackan Nilson får pucken.. När man tittar över plan ser det väldigt konstigt ut, Jimmie Ölvestad är helt jävla fri nära mittlinjen.. Jag hör mig själv skrika ”PASSA PASSA FÖR FAAAAN!!!” .. Mackan hafsar iväg pucken, känns det som, en studspuck.. Jag hinner tänka ”Han får aldrig ner den, det kommer bli icing, fan..”.. men Jimmie lyckas.. Han får ner den, får kontroll, han är fri.. Han är fri!! Man ser han svänga in vänster mot mål.. EN liten fint.. Avslut.. och.. reaktionen..

 

http://www.youtube.com/watch?v=K5D9OU9nvdY&NR=1

 

Helt fantastiskt såklart.. Sudden är verkligen himmel eller helvete.. TORSKA i sudden är seriöst bland det värsta som finns, ALLTING bara dör känns det som.. Eller så blir det som igår.. En närmast orgasmliknande känsla av glädje och explosionsartad extas då man skriker ut sin glädje, hoppar, välter, ramlar å bara totalälskar.. Just denna match hade jag på en gammal lins på vänsteröga så jag minns av att jag hamnar halvsittande och ser bara ett enda ”blurr” då det vart suddigt på det ögat hela tiden.. En mycket trött Ken var plötsligt väldigt glad, å Adde ska vi inte ens tala om.. Hockeybrorsan var såklart helt galen.. Vi fortsatte det jublet hela kvällen/halva natten sen.. Spontana Djurgårdskramar skedde på krogen och vi behövde bara titta på varann å skina upp så visste vi vad den andra tänkte..

 

Imorrn kommer han hit för att se match 3 i serien, då i Linköping, matchen börjar 18.30.. Att säga att det blir spännande är ett understatement!!! Match 4 sedan på onsdag i Globen, en ev. (och ärligt talat högst trolig) match 5 spelas redan på torsdag isf, i Globen.. Hockeyslutspelet är alltid skitroligt, men i år är det hittills VERKLIGEN speciellt.. Hoppas att det fortsätter länge länge för DIF Hockeys del!!

 

Hmm, baseballen går inge vidare asså.. I 4:e inning:en ”top” (Yankees slår) leder Yankees med 5-1 och Red Sox pitcher Josh Beckett ser fan, sådär ut.. Ser jääävligt tufft ut just nu, men men.. Just 5-1-poängen är ett jävla hån då Yankees-killen ”Stole home”.. D.v.s. sprang från tredje bas in i ”mål” utan att bli bränd, något som fan inte FÅR hända.. Boston-spelaren Jacoby Ellsbury gjorde samma sak mot Yankees förra året, jag var LITE nöjdare då..

 

Hur det nu än går så är det jävligt kul att säsongen äntligen är igång.. Har längtat som satan =D

 

Ha en bra vecka nu allihop!!

NP: CHAINSAW – Die By The Saw


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0